Buna ziua!
Dorim sa ne montam un acoperis deasupra scarilor de la intrare in casa. Este varianta policarbonat pe schelet de metal sau modelul rustic facut din lemn. Intrebarea este daca trebuie aprobare de la vreun organ pentru montarea acestuia?
Precizez ca, casa este intr-o zona putin locuita, suntem ultimii dintr-un sir de 3 case (duplexuri) aproape de padure. Se poate considera schimbare de fatada?
Trebuie sa cer acordul vecinilor, fiind un duplex, pentru montarea acestuia???
Am prezentat vecinilor 3 !!! variante de acoperis intrebandu-i daca le place si daca vor sa-l facem impreuna. Nicio varianta nu le a placut insa cu o varianta de a lor nu vor sa vina. Deoarece scarile sunt expuse intemperiilor iar noroiul ne cam deranjeaza am dori in cel mai scurt timp sa montam acel acoperis. Pot sa ma reclame vecinii daca lor nu le convine?????
Daca sunt astfel de conflicte eu personal va sfatuiesc sa solicitati un certificat de urbanism si in felul acesta se lamureste situatia.Poate aveti noroc sa nu fie nevoie de acordul vecinilor.
1-Avand in vedere lipsa acordului pentru executare acoperis neajunsurile existente intre proprietari ,este de preferat pentru a preintampina situatii neplacute ,sa respectati si sa aplicati unitar normele in domeniu
2-Avand in vedere ca invocati necesitatea montarii acoperisului la mai multe scari,este de preferat fie sa contactati personal arhitect care sa analizeze eventual sa execute proiect ,in baza caruia sa solicitati autoritatii locale emiterea de certificat de urbanism
Certificatul de urbanism este un act de informare pentru care nu este necesar un proiect.Poate sa il ceara domnul Petrax singur fara ajutorul unui arhitect.
Proiectul de arhitectura se realizeaza dupa ce avem un certificatul de urbanism.