avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs

In cadrul unui recurs la o incheiere de sedinta de suspendarea a executarii poprire se invoca in drept si art care tin de contestatia in anulare. respectiv pe vechiul cod, de procedura art. 300, art 319^1 ai art 325.In bazala aceste 3 articole isi motiveaza recursul.
Este corect? Atata timp cat contestatia in anulare este o alta cale de atac poate fi invocata in recurs?

Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 20:29, 16 Mai 2013
Sigur ca este vorba despre o eroare.
In NCpr.civ, calea de atac (apelul) la incheierea de suspendare este prevazuta la art. 718 alin.6,teza a ll-a
Pevechiul cod a fost introdusa actiunea.
art,694 alin 6 vechiul cod
Art. 694. – (1) Până la soluţionarea contestaţiei la executare sau a altei cereri privind executarea silită, la solicitarea părţii interesate şi numai pentru motive temeinice, instanţa competentă poate suspenda executarea. Suspendarea se poate solicita odată cu contestaţia la executare sau prin cerere separată.

(6) Asupra cererii de suspendare, instanţa, în toate cazurile, se pronunţă prin încheiere, chiar şi înaintea termenului fixat pentru judecarea contestaţiei. Părţile vor fi întotdeauna citate, iar încheierea poate fi atacată numai cu apel, în mod separat, în termen de 5 zile de la pronunţare pentru partea prezentă, respectiv de la comunicare pentru cel lipsă.
Suspendarea a fost admisa .Creditorul a declarat recurs in baza art mai sus mentionate.iar recursul este motivat in drept in baza art privind calea extraordinarea de atac a contestatiei in anulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am pierdut plangerea contraventionala, ce cai de atac am impotriva hotararii judecatoresti? liazugravu liazugravu Buna ziua. Agitatie si aglomeratie in oras , vine Boc si Udrea. Dupa ce am parcat ,am fost oprita (agresiv verbal) pe trotuar de un agent de circulatie la 10m ... (vezi toată discuția)
Incheiere irevocabila respingere cerere reexaminare amenda judiciara Georgescul Georgeasca Georgescul Georgeasca silicit opinie concreta, viabila si motivata in drept : [b]incheierea irevocabila de respingere a reexaminarii amenzii judiciare este supusa contestatiei in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, doresc să știu daca o decizie judecătorească definitivă ... ELENA CLAUDIA Stancu ELENA CLAUDIA Stancu Bună ziua,doresc să știu daca o decizie judecătorească definitivă și irevocabilă, dată în urma încheierii unei judecăți pe un teren intravilan, ... (vezi toată discuția)