Insistati sa-i dovediti ca a facut bine ca v-a parasit? Nimic nu doare mai tare decat indiferenta. Cea mai buna razbunare e sa fiti dumneavoastra bine si fara ea. E plina lumea de povesti de iubire frante incorect moral ..sigur nu intereseaza pe nimeni inca una expusa pe internet.(in caz ca aveti in vedere scopul beletristic). Daca chiar simtit nevoia unei descarcari de pe urma relatiei..incercati la un terapeut. Nu de alta..dar e singurul mod in care descarcarea face bine. Cat timp sunteti inveninat sunteti de fapt extrem de vulnerabil. Ganditi-va ca lumea e mica. La un anumit moment o sa doriti o alta relatie. Credeti ca o femeie care afla ca sunteti genul care se razbuna in caz de despartire..o sa fie interesata sa inceapa o relatie cu dumneavoastra?
EDIT: am citit si mesajele dumneavoastra anterioare. Daca deschideti un blog in care o denigrati.. nu o sa mai fie niciun fel de dubiu in opinia cunoscutilor dumenavoastra ca tot dumneavoastra ati spart si parolele verisoarei pt a trimite mesaje negative la adresa ei. Chiar daca dumneavoastra sustineti ca nu.. tipul de reactie ar fi similar si va acuzati singur.Practic prin blogul asta doar dumenavoastra va faceti rau..nu si ei. Incercati sa va pastrati o imagine publica curata.. pentru ca nimeni nu doreste un iubit gelos si razbunator. Fata are si doar 17-18 ani, familia nu este de acord cu dumneavoastra.. chiar nu aveti de ce sa regretati si sa va complaceti in suferinta.Oricum..daca tot alegeti sa continuati.. nu aveti voie sa folositi nume reale.
Buna seara
Sigur ca puteti face un blog unde sa va scrieti gandurile, sentimentele, experientele avute alaturi de o alta persoana dar astfel incat sa nu o lezati in drepturile sale nepatrimoniale (dreptul la viata privata, dreptul la imagine etc).
Pe scurt: pentru a nu avea surprize neplacute trebuie sa va rezumati la ceea ce am scris mai sus.
**
Cu circa 150 de ani in urma, filosoful John Stuart Mill scria: Libertatea mea se termina acolo unde incepe libertatea celuilalt = libertatea dv de exprimare, in acest caz, inceteaza unde incep dreptul ei la viata privata, dreptul la imagine etc.
Aveti dreptul sa scrieti despre viata dv dar pentru a scrie despre viata altei persoane - fie c-o numiti, fie ca se poate deduce cine e - aveti obligatia sa cereti permisiunea persoanei in cauza, pentru ca e in discutie viata privata a acesteia.
Art. 30 alin. 6 din Constitutie: libertatea de expresie nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.
Citez din codul civil:
Art. 71 - Dreptul la viaţa privată
(1) Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private.
[…]
(3) Este, de asemenea, interzisă utilizarea, în orice mod, a corespondenţei, manuscriselor sau a altor documente personale, precum şi a informaţiilor din viaţa privată a unei persoane, fără acordul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.
Art. 74 - Atingeri aduse vieţii private
Sub rezerva aplicării dispoziţiilor art. 75, pot fi considerate ca atingeri aduse vieţii private:
a) intrarea sau rămânerea fără drept în locuinţă sau luarea din aceasta a oricărui obiect fără acordul celui care o ocupă în mod legal;
b) interceptarea fără drept a unei convorbiri private, săvârşită prin orice mijloace tehnice, sau utilizarea, în cunoştinţă de cauză, a unei asemenea interceptări;
c) captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia;
d) difuzarea de imagini care prezintă interioare ale unui spaţiu privat, fără acordul celui care îl ocupă în mod legal;
e) ţinerea vieţii private sub observaţie, prin orice mijloace, în afară de cazurile prevăzute expres de lege;
f) difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje scrise ori audiovizuale privind viaţa intimă, personală sau de familie, fără acordul persoanei în cauză;
g) difuzarea de materiale conţinând imagini privind o persoană aflată la tratament în unităţile de asistenţă medicală, precum şi a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate, problemele de diagnostic, prognostic, tratament, circumstanţe în legătură cu boala şi cu alte diverse fapte, inclusiv rezultatul autopsiei, fără acordul persoanei în cauză, iar în cazul în care aceasta este decedată, fără acordul familiei sau al persoanelor îndreptăţite;
h) utilizarea, cu rea-credinţă, a numelui, imaginii, vocii sau asemănării cu o altă persoană;
i) difuzarea sau utilizarea corespondenţei, manuscriselor ori a altor documente personale, inclusiv a datelor privind domiciliul, reşedinţa, precum şi numerele de telefon ale unei persoane sau ale membrilor familiei sale, fără acordul persoanei căreia acestea îi aparţin sau care, după caz, are dreptul de a dispune de ele.
Am copiat art. 74 integral pentru a intelege ca multe sunt interzise in anumite conditii - inclusiv in cazul descris de dv, care doriti sa scrieti pe blog despre o alta persoana.