avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1752 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Inregistrare in scopuri de TVA pentru achizitii din UE
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Inregistrare in scopuri de TVA pentru achizitii din UE

Buna ziua,
Doresc sa fac importuri din spatiul european si incerc sa evit impozitarea in statul de unde fac importul (UK, suedia, germania).
Pentru asta trebuie sa le pun la dispozitie VAT number pentru a fi scutit de impozitare.
Am inteles ca pentru asta trebuie sa fiu inregistrat ca platitor de TVA in Romania.
Eu am un magazin online, se vor vinde in special haine, si eventual laptopuri.
Intrebarea mea este urmatoarea: Avand in vedere ca TVA in romania este de 24 la suta, nu m-ar ajuta prea mult, pentru ca aceeasi valoare sau chiar mai mica este si in statele membre. Cum pot obtine acest VAT number pentru a evita impozitarea in afara, si cum trebuie inregistrat pentru a micsora pe cat posibil, eventual evita taxele in romania, Intreprindere individuala, PFA, SRL?
Va multumesc anticipat.
Cu stima, Dan
Cel mai recent răspuns: galer99 , utilizator 11:11, 15 Iulie 2013
Din cite cunosc cel bine e sa va declarati platitor in scopuri de TVA si eventual sava inregistrati in ROI. NU sunt avantaje in a continua sa fii neplatitor de TVA dar inregistrat in ROI. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

I.i neplatitor de tva. achizitie ue element94 element94 Buna seara. Sunt un I.I neplatitor de TVA. Intentionez sa cumpar anumita marfa din Germania spre re-vanzare pentru o firma ne-platitoare de TVA din afara UE ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit tva mik_zoltan mik_zoltan Sunt PFA cu norma de venit. Venitul meu vine in proportie de 100% din strainatate prin transfer bancar. (tara UE) Am inteles ca daca depasesc cota de norma ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva monica007 monica007 Buna ziua! Sunt PFA nou infiintat, neplatitor de TVA. Activitatea va consta in prestare de servicii in Austria. Din cate am citit ar trebui sa ma inregistrez ... (vezi toată discuția)