avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatoria in UE - conditii termen valabilitate carte ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatoria in UE - conditii termen valabilitate carte de identitate

As dori sa ma ajutati cu un raspuns. Cartea mea de identitate expira anul acesta, mai exact in luna septembrie. Ar exista vreo problema sa ies de pe teritoriul Romaniei, dar sa ma intorc pana la expirarea buletinului?
Va multumesc!
nu exista nici o problema ... poti sa-ti faci si carte noua de identitate acu ...
Daca valabilitatea documentului de identitate se incadreaza in perioada de deplasare.,nu este nici un inconvenient ca la revenire sa desfasurati demersurile pentru preschimbare document identitate
Nu pot sa.mi fac o noua carte de identitate deoarece sunt minora, iar reprezentantul meu legat este plecat din tara. Voiam sa stiu doar daca exista vreo problema pt ca am inteles ca buletinul trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni de la data calatoriei. In cazul meu, buletinul imi va expira peste o luna, deci am depasit cele 6 luni. Va multumesc!
Minora fiind, nu puteti pleca din tara fara acordul parintilor. Stiti asta, nu?
Sau al unuia dintre ei, in functie de situatie - daca sunt divortati si sunteti incredintata unuia ori acela la care locuiti are autoritatea parinteasca exclusiva.
Stiu, voi fi insotita de mama, iar tata mi-a trimis o declaritie intocmita la Consulat prin care isi sustine consimtamantul.

Alte discuții în legătură

Buletin expirat strainatate melcul22 melcul22 Buna ziua.Eu ma flu in Italia si din luna aprilie am buletinul expirat dar am permisul de conducer din rominia valabil si cartea de identitate de Italia ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorilor din tara Andreea1995 Andreea1995 As dori sa ma ajuti cu cateva raspunsuri la intrebarile pe care doresc sa vi le adresez. Locuiesc in Romania si sunt minora. As dori sa plec impreuna cu mama ... (vezi toată discuția)
Intrarea în românia cu copilul minor ! Rebeccabia Rebeccabia Mia expirat pașaportul la fata de 4 ani fiind rezidență în italia și având buletin de italia pot pleca cu ea în românia (vezi toată discuția)