avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inventar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inventar

Buna ziua

Va rog frumos sa-mi spuneti care este rezolvare urmatoarei probleme;
La firma care lucrez un gestionar si-a dat demisia si nu a participat la inventarierea de predare-primire,,desi a fost anuntat data la care v-a avea loc.Acum solicita eliberarea garantiei materiale,iar firma refuza sa o elibereze.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 15 Mai 2013
Care este motivul pentru care societatea refuza restituirea garantiei ? ... acest lucru se poate face numai in anumite conditi prevazute de lege.
Are o lipsa in gestiune de aprox 3600 ron,suma care a fost inregistrata in contabilitate ,dar se vrea semnarea de catre gestionar a bonului de consum cu toate bunurile lipsa.Aceasta lipsa nu i se v-a imputa deoarece la inventar s-au identificat bunurile constatate lipsa ca fiind puse in opera.
Daca nu se imputa lipsa, atunci nu exista niciun motiv legal pentru nerestituirea garantiei ...art.16 din Legea nr.22/1969 prevede :
Garantia in numerar si dobanda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cand paguba a fost acoperita in intregime. Organizatia socialista este obligata, in aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, in termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare impreuna cu o comunicare catre Casa de Economii si Consemnatiuni in care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia. ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire garantie ContSters377538 ContSters377538 pe data de 2 martie a incetat cim ! tot atunci am depus cererea de restituire a garantiei catre directorul firmei! in cat timp trebuie sa restituie ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie gestiune euangajat euangajat Mi-am dat demisia de la o firma la care am avut calitatea de gestionar, in fiecare luna mi s-a oprit din salariu o suma care a fost depusa intr-un cont ... (vezi toată discuția)
Pensionar caz de boala M-A-N M-A-N O persoana pensionata urgent pe caz de boala si careia nu i s-a cerut predarea inventarului, i se mai poate solicita dupa cativa ani predarea inventarului? Dar ... (vezi toată discuția)