avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechimea in munca in Romania se poate transfera in UK?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechimea in munca in Romania se poate transfera in UK?

Am 53 de ani si am lucrat in Romania 22 de ani. Locuiesc in Anglia si am o vechime de 10 ani in domeniul sanitar. Cum pot sa dovedesc in Anglia ca am vechime de munca si cum pot acumula aceasta vechime la pensie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:28, 5 Ianuarie 2019
Nu beneficiati de pensie anticipata ..... Pensia anticipată se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare cu cel puţin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare prevăzut de prezenta lege.

In prezent, stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumularea pensie din uk Cornelia Cojocaru Cornelia Cojocaru Are Romania un record cu UK in priviinta pensiilor? (vezi toată discuția)
Activitatea din strainatate se ia in considerare la calcularea pensiei in tara? felicia_nemeth felicia_nemeth Am lucrat 5 ani in Italia cu drept de munca, cu impozitele platite. Se pot adauga la cei 28 de ani de munca din tara? Cand si in ce conditii? (vezi toată discuția)
Italia bogdyan bogdyan ciao am o intrebare.... lucrez in italia si as vrea sa ma intorc in romania.... se pot lua banii acumulati pt pensie de aici din italia? (vezi toată discuția)