avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de chemare în judecatã
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de chemare în judecatã

În conformitate cu art.9 al.3 din OG 2/2001, în calitate de agent constatator, am formulat mai multe cereri la judecătorie ( de ordinul zecilor) în vederea înlocuirii amenzii cu cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii.
După intrarea în vigoare a NCPC cererile ne-au fost respinse pe considerentul că nu am făcut dovada calităţii de reperezentant legal conform art.151.
În ce constă această dovadă ? Menţionăm faptul că pe cerere era trecut antetul, era semnată de directorul general şi avea aplicată ştampila unităţii.
Og2/2002 prevede in art la care v-ati referit ca in cazul in care contravenientul nu achita amenda si nu exista nici posibilitatea executarii silite, atunci organul din care face parte agentul constatator va sesiza instanta de judecata cu privire la inlocuirea amenzii cu munca in folosul comuniutatii.
Ori dv, sunteti agent constatator, nu organul caruia ii apartineti ca si salariat.
Prin urmare,titularul unei atare cereri, este organul din care faceti dv, parte.(societatea, institutia, autoritatea, al carei angajat sunteti).
Art. 151. - (1) Cand cererea este facuta prin mandatar, se va alatura procura in original sau in copie legalizata.
(2) Avocatul si consilierul juridic vor depune imputernicirea lor, potrivit legii.
(3) Reprezentantul legal va alatura o copie legalizata de pe inscrisul doveditor al calitatii sale.
(4) Reprezentantii persoanelor juridice de drept privat vor depune, in copie, un extras din registrul public in care este mentionata imputernicirea lor.
(5) Organul de conducere sau, dupa caz, reprezentantul desemnat al unei asociatii, societati ori altei entitati fara personalitate juridica, infiintata potrivit legii, va anexa, in copie legalizata, extrasul din actul care atesta dreptul sau de reprezentare in justitie.

Rezulta de aici ca antetul, semnatura si stampila unitatii nu este suficienta pentru reprezentarea in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptie lipsa calitate procesuala activa rataxen rataxen buna ziua. am si eu o nelamurire am introdus la instantele de judecata mai multe cereri de reexaminare a sanctiunii contraventionale solicitind preschimbarea ... (vezi toată discuția)
Cum solicit inlocuirea amenzii contraventionale cu munca in folosul comunitatii? aidu aidu Am omis sa solicit in timpul procesului, iar instanta mi-a respins apelul. Mai pot acum solicita, spre exemplu prin contestatie la executare, sa fie ... (vezi toată discuția)
Dovada calitate reprezentant legal asociatii si fundatii situatia ... Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu dovada calitate reprezentant legal asociatii si fundatii situatia data, litigiu in instanta: uniune asociatii de proprietari( reclamanta) in ... (vezi toată discuția)