Buna ziua,
am un proces pe rol iar adversarii mei au depus niste copii ale unor certificate de casatorie si adeverinte de la primarie stampilate cu "conform cu originalul" insa semnate de catre unul dintre adversarii mei. M-ar interesa daca dupa lege este posibil asa ceva si daca exista o asemenea lege.
Poate o persoana neautorizata sa-si depuna semnatura sub o stampila "conform cu originalul" ???
Daca tot a obtinut aceste inscrisuri de la primarie de ce nu exista o stampila a primariei cu semnatura cuiva din cadrul primariei.
M-as bucura daca as primi un raspuns. Va multumesc
Cod procedura civila: Art. 150. - (1) La fiecare exemplar al cererii se vor alatura copii de pe inscrisurile de care partea intelege a se folosi in proces.
(2) Copiile vor fi certificate de parte pentru conformitate cu originalul.:)
Aveti dreptate!
Sunteti sigur ca acesta este art. din noul Cod actualizat?
Eu zic ca e vorba de art.112, alin 5
5.arătarea dovezilor pe care se sprijină fiecare capăt de cerere. Când dovada se face prin înscrisuri, se vor alătura la cerere atâtea copii câţi pârâţi sunt, mai mult câte o copie de pe fiecare înscris, pentru instanţă; copiile vor fi certificate de reclamant că sunt la fel cu originalul.
Se va putea depune şi numai o parte dintr-un înscris privitor la pricină, rămânând ca instanţa să dispună, la nevoie, înfăţişarea înscrisului în întregime.
Dacă înscrisurile sunt scrise în limbă străină sau cu litere vechi, se vor depune traduceri sau copii cu litere latine, certificate de parte.
Totusi este ciudat cum de sustineti ca pe acte nu se vede nicio stampila. Teoretic ar trebui ca aceasta sa fie vizibila, chiar daca vorbim de o copie xerox a unui certificat de stare civila.
Avem un nou Cod de procedură civilă. Angic a postat prevederea din Codul de procedură civilă în vigoare de la 15 februarie anul acesta, iar dvs. aţi postat prevederea din vechiul Cod de procedură civilă. Utilizatorul nu a precizat când a început litigiul, prin urmare nu avem cum să ştim care sunt prevederile legale aplicabile.
@ lili1
Staţi liniştită doamnă, nu este nimic ieşit din comun. Partea care depune înscrisuri la dosarul cauzei trebuie să scrie pe fiecare filă "conform cu originalul" şi să semneze. Probabil că adversarul dvs. şi-a confecţionat o ştampilă cu formula "conform cu originalul" ca să nu mai piardă timpul scriind-o pe fiecare filă.