avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli aferente pierderilor din creante
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli aferente pierderilor din creante

Buna ziua,
am intimpinat urmatoarea situatie :
am emis in anul 2010 o factura de prestari servicii (inregistrata in contabilitate pe contul 704) pe care clientul meu a refuzat-o. Am mers in instanta iar in luna aprilie a acestui an a fost emisa sentinta irevocabila in favoarea clientului nostru.
Pentru clientul respectiv nu am creat provizioane.

Intrebarile mele sunt :
- pe ce cont de cheltuiala inregistrez pierderea mea
- ceasta cheltuiala este o cheltuiala deductibila, nedeductibila sau deductibila partial?

Eu m-am gandit la contul 654 din care 30 % as pune deductibil si 70% nedeductibil, deoarece nu am creat provizion .

va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns la aceasta problema .

Multumesc

Alte discuții în legătură

Scoatere din evidenta client in faliment marichuy marichuy buna ziua, ma poate ajuta cineva sa imi spuna daca fac corect urmatoarea inregistrare contabila in ceea ce priveste scoatere din evidenta a unui client in ... (vezi toată discuția)
Constituire provizioane din creante teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu o monografie privind constituirea de provizioane din creante.Este obligatoriu trecute creantele pe contul 4118?Ce cont se ... (vezi toată discuția)
Provizioane clienti incerti carmen carolina carmen carolina Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca este corecta inregistrarea in cazul unei creante in valoare de 476 lei (cu TVA) neincasata intr-o perioada mai mare de ... (vezi toată discuția)