avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Scoatere din evidenta client in faliment
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Scoatere din evidenta client in faliment

buna ziua, ma poate ajuta cineva sa imi spuna daca fac corect urmatoarea inregistrare contabila in ceea ce priveste scoatere din evidenta a unui client in faliment
654=4111 cu val 1000
4427=4111 cu tva aferent 240
Cel mai recent răspuns: marichuy , utilizator 15:53, 4 Aprilie 2014
Falimentul trebuie sa fie pronuntat printro hotarare( nu la deschiderea procedurii)Daca ati constituit si provizion, sa nu uitati sa-l inchideti prin inregistrarea 1518=754 .Inreg postate sunt Ok, se uziteaza la TVA inreg.4111=4427 su suma in rosu
pe baza hot jud definitive am ajuns la inregistrarea respectiva, provizion nu am constituit pt ca nu am stiut cand a intrat in insolventa, societatea a intreprins toate demersurile si in final am primit hot definitiva si irevocabila.
Multumesc mult pt raspuns
654 nedeductibil
ART. 21 Cheltuieli

(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
o) pierderile înregistrate la scoaterea din evidenţă a creanţelor incerte sau în litigiu, neîncasate, pentru partea neacoperită de provizion, potrivit art. 22, precum şi pierderile înregistrate la scoaterea din evidenţă a creanţelor incerte sau în litigiu, neîncasate, în alte situaţii decât cele prevăzute la art. 21 alin. (2) lit. n). În această situaţie, contribuabilii care scot din evidenţă clienţii neîncasaţi sunt obligaţi să comunice în scris acestora scoaterea din evidenţă a creanţelor respective, în vederea recalculării profitului impozabil la persoana debitoare, după caz;
ce sa imi mai comunic daca clientul e deja radiat, ce mai pot face?
eu am inteles ca 654 e cheltuiala deductibila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Provizioane clienti incerti sonia2 sonia2 Buna seara si multumesc ca existati. Deoarece nu am mai avut asemenea cazuri,va rog sa imi spuneti daca procedez corect in urmatoarele doua ... (vezi toată discuția)
Faliment breja breja Buna ziua, Daca o societate intra in insolventa si are debite din clienti neincasati din 2006 iar societatile figureaza la ORC ca :radiate, licidate, ... (vezi toată discuția)
Provizioane clienti incerti carmen carolina carmen carolina Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca este corecta inregistrarea in cazul unei creante in valoare de 476 lei (cu TVA) neincasata intr-o perioada mai mare de ... (vezi toată discuția)