avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare cladire
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare cladire

o societate are o cladire veche ,construita in 1993 data receptiei, care a functionat ca si magazin alimentar .acum dorim sa vindem .fiind cladire veche la care nu s-au facut modernizari factura poate fi fara tva ?daca este construita inainte da data aderarii am iesit din perioada pt ajustare tva ? am nevoie de un certificat de urbanism din care sa rezulte ca e o cladire veche ?
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 09:18, 20 Mai 2013
conform art 141(2) lit f este scutita de taxa vanzarea unei cladiri vechi si nici nu se mai afla in perioada de ajustare pt ca pt cladirile construite inainte de data aderarii perioada de ajustare este de 5 ani .E corect ?
Cladirea este construita pe un teren concesionat ce apartine primariei influenteaza in vreun fel vanzarea si implicatiile fiscale ale acestei operatiuni ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cladire persoana juridica torok maria torok maria Buna ziua, persoana juridica a inceput sa modernizeze o cladire veche in 2007-2008, dar din motive financiare aceasta nu a fost finalizata, valoarea fiind ... (vezi toată discuția)
Fac ajustare tva? evanca evanca am o cladire inreg.pe firma cu activitate de productie.A fost construita in anul 1997;de atunci si pina la data de 31.03.2009 am facut modernizari si a ajuns ... (vezi toată discuția)
Tva vanzare cladiri el masri elena el masri elena Am vandut o cladire cu teren aferent (acelasi numar cadastral , valoarea terenului din contabilitate mai mica decat valoarea cladirii) fara tva in septembrie ... (vezi toată discuția)