avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum ar putea beneficia strãbunica de pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum ar putea beneficia strãbunica de pensie?

buna ziua. strabunica mea de 94 de ani beneficiaza doar un ajutor social de 3 milioane jumatate care nu s-a marit niciodata. Nu i s-a facut niciodata pensie,desi a lcurat la C.A.P. si nici nu beneficiaza de pensie de urmas, in conditiile in care sotul ei, care a decedat in urma cu 12 ani) a lucrat la stat 15 ani si avea pensie. Mentionez ca ea nu se mai poate ridica din pat si este in grija bunicii mele,fiind inclusiv hranita de aceasta. Se poate actiona cumva ca sa se remedieze aceasta situatie? Si daca strabunica ar primi pensie, ar putea sa beneficieze bunica mea de un ajutor social sau ceva pentru ca o ingrijeste?
Cel mai recent răspuns: mariacristina , utilizator 20:18, 17 Mai 2013
1. Poate beneficia de pensie de urmas care este egala cu jumatate din pensia sotului decedat.

2. Mergeti la Casa de Pensii de care apartine cu domiciliul si solicitati lista cu actele necesare pentru a i se atribui pensie de urmas.
multumesc de sfaturi. o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas AlexAntip AlexAntip Am si eu o intrebare: mai am dreptul la pensie de urmas in situatia urmatoare? Tatal meu a decedat in anul 1998. In prezent eu am implinit varsta de 26 de ... (vezi toată discuția)
Pensie proprie sau pensie de urmas? alte drepturi banesti? abeje abeje Bunica mea beneficiaza de o pensie de stat (C.A.P.) in valoare totala de 350 lei.Bunicul meu a decedat acum 2 luni (el avea o pensie de 500 lei).Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas copil lili olarescu lili olarescu Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am un nepotel de 9 ani si jumatate, i-a decedat tatal saptamana trecuta, tatal lui lucra in Cooperatie era ... (vezi toată discuția)