avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... statutul profesiei de consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

statutul profesiei de consilier juridic

institutia in cadrul careia sunt angajata a primit un mail cu o adresa a Ministerului Justitei.
pe scurt prin acest mail ni se transmite pe diverse consideratii ca adoptarea acestui statut este lipsita de temei legal, argumentandu-se cu art. 2,3,6, din legea 514/2003 si alte inca cateva.
concluzia trasa este ca un cj poate profesa si fara acea obligatie de a se inscrie intr-un colegiu si tablou al cj cum prevedea statutul respectiv
....asta dupa ce mi-am facut o gramada de probleme ca "imi exercit profesia ilegal"
.....
intre timp m-am inscris intr-o asociatie a consilierilor juridici in domeniul financiar bancar in care imi desfasor activitatea,dar oricum, mi se pare o bataie de joc aceasta jonglare cu mintile oamenilor
si daca eu, in calitate de jurist spun asta, ce sa mai zica cei care au un alt format profesional??
Definitiv.
ROMANIA ESTE TARA TUTUROR POSIBILITATILOR. CONSILIERI JURIDICI FRUSTRATI AU CREAT ACEST STATUT FAIMOS CARE ESTE O MARE ABERATIE JURIDICA. JURISTI.....
Cred ca frustrati sunt cei ce se ascund in spatele anonimatului.
Statutul este o interpretare a legii, favorabila, pe cat posibil legal, Consilierilor juridici care le stau in gat unor avocati.
Pentru Romy:
=D> =D> =D>
vad ca nu au aparut iconitele.
asa ca traduc: "Aplauze pentru Romy"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea profesiei de cons. jr. in domeniul privat adriannn adriannn Buna ziua. 1. Pentru practicarea profesiei de cons. jr. este obligatoriu inscrierea in tabloul cons. juridici? Textul legii 514/2003 este interpretabil, ... (vezi toată discuția)
Legi aplicabile consilierilor juridici angajati cu contract de munca Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate explica si mie cineva in sfarsit mai clar ce legi, ce drepturi si obligatii si ce statut se aplica consilierilor juridici care sunt ... (vezi toată discuția)
Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in ccj? simona27 simona27 Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar ... (vezi toată discuția)