Buna ziua,
Sunt angajat pe o pedioada nedeterminata, litera "C" a contractului, cu incepere la data de 22.02.2013. In aceeasi zi am semnat si detasarea in Libya, pe o perioada de, citez "6-12 luni cu posibilitate de prelungire". In contractul individual de munca semnat intre mine si angajatorul din tara, la capitolul "concediu", sunt stipulate urmatoarele, citez "Durata concediului anual de odihna este de 21 de zile lucratoare, in raport cu durata muncii (norma intreaga, fractiune de norma)". La capitolul "alte clauze", la articolul "a)" sunt specificate urmatoarele, citez "perioada de proba este de 90 de zile calendaristice. Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, prezentul contract poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia. In caz contrar, prezentul contract se considera acceptat in mod tacit de ambele parti si este valabil pentru perioada inscrisa in litera "C" a contractului." La "art.3" al detasarii, intitulat "Nota de informare pe toata durata detasarii", la punctul "H", sunt scrise urmatoarele "angajatul detasat va beneficia de transport in limita a 2 calatorii (dus-intors)/an, cazare si hrana de la partenerul "numele companiei" pe toata durata detasarii."
Pe 24 Mai, a.c., perioada de proba expira, deci contractul intra in vigoare.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
Am dreptul sa-mi iau concediu de odihna incepand cu data de 16/Iunie/2013?
Cate zile calendaristice?
Risc sa nu ma mai pot intoarce sau sa fiu concediat?
Va multumesc anticipat !
Stefan D.
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
19:23, 18 Mai 2013