avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Import Produse UE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Import Produse UE

Buna ziua,
Doresc sa imi deschid un magazin (fizic sau online dar cred ca voi opta pentru varianta online). Intentionez ca achizitia marfurilor comercializate sa fie facuta prin intermediul unor magazine online din tari membre UE. Mentionez ca marfa pe care intentionez sa o cumpar este si alimentara (cafea, ceai etc) dar nu numai. Neavand experienta in domeniu as vrea sa stiu amanunte despre acest proces. Ce acte am nevoie pentru a realiza acest lucru de la furnizor? Va trebui sa lipesc eu etichete scrise in limba romana cu datele despre produs pe care sa le atasez produsului? Daca eu fac mai multe comenzi in cantitati moderate cum se procedeaza cu vama, si daca fiind din spatiul UE mai trebuie platita vama? TVA-ul unde il platesc daca spre exemplu primesc marfa prin curierat? Daca produsele pe care le achizitionez eu se gasesc si in Romania prin alti distribuitori am nevoie de vreun fel de acord sau pot achizitiona pur si simplu avand in vedere ca as iesi mai ieftin?
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2013
micky28, utilizator

Alte discuții în legătură

Magazin zara oultet!! renataradu renataradu Buna ziua, cu o intrebare va deranjez, daca am un Srl care achizitioneaza marfa outlet zara de la o alta firma cu sediul in Romania, care importa aceea marfa ... (vezi toată discuția)
Importul produselor alimentare din bulgaria luciancozlac luciancozlac Vreau sa import produse alimentare din bulgaria in vederea deschiderii unui magazin alimentar cu produse fabricate in bulgaria(produse din ... (vezi toată discuția)
Autorizatie, alte documente pentru vanzare ceai in magazin online robertlaz robertlaz Buna ziua, Doresc sa vand ceaiuri prin intermediul unui magazin online. Ca proces, doresc sa achizitionez prin intermediul distribuitorilor din Romania ... (vezi toată discuția)