avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia monopaternala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia monopaternala

Daca mi sa suspendat dosarul de alocatie monopaternala in ianuarie si acum l am refacut si primesc din nou alocatia... o primesc si din urma adica pe lunile in care a fost suspendat?Situatia era aceeasi nu am lucrat sunt cu copilul acasa si primim doar alocatia de 200ron.Dar nu ma anuntat nimeni ca acest dosar trebuie refacut la un interval de timp.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:17, 21 Mai 2013
stiu ca odata la 3 luni se aduce o asdeverinta de venit si adeverinta de la scoala, daca minorul este elev. in plus, orice modificare survenita in veniturile familiei se anunta la primaria de care apartineti.
Neindeplinirea obligaţiei de a prezenta din 3 în 3 luni dovada frecventării cursurilor şcolare pentru copiii de vârstă şcolară duce la suspendarea platii alocatiei respective.
Copilul meu are 1an si 5 luni... Nimeni nu mi a zis ca trebuie din trei in trei luni sa mai pun acte la dosar.... Se primeste alocatia monopaternala si retroactiv pe lunile in care a fost suspendata ?
art.24 din legea nr.277/2010
...
(3) Suspendarea prevazuta la alin. (2) se mentine pana la indeplinirea obligatiei prevazute la alin. (1), dar nu mai mult de 3 luni. Daca in termenul de 3 luni titularul nu indeplinese obligatia, se considera ca nu mai sunt indeplinite conditiile de acordare.
(4) Daca in termenul prevazut la alin. (3) titularul nu indeplineste obligatia prevazuta la alin. (1), plata se va relua in baza dispozitiei primarului, incepand cu luna urmatoare celei in care titularul a prezentat declaratia pe propria raspundere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie familie monoparentala si venituri din cim? AnCuTsA AnCuTsA Daca imi gasesc de munca mai primesc aceasta alocatie ?Odata la cat timp trebuie sa merg sa depun acea cerere ? (vezi toată discuția)
Alocatie complementara nicolle84 nicolle84 este posibil ca dintr'o data la interval de trei ani si jumatate sa nu ti se mai acorde alocatia complementara pe motiv ca nu ai reactualizat ... (vezi toată discuția)
Alocatie complementara copii seby14 seby14 Buna seara, Am facut dosarul pentru alocatia complementara, iar cand am fost sa-l depun la primarie, mi-au spus ca nu mi-l poate primi deoarece am ... (vezi toată discuția)