avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata cumul de functii; angajata in concediu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata cumul de functii; angajata in concediu de maternitate

angajata la societatea cu functia de baza se afla in concediu de maternitate in luna aprilie.Pe alta societate este angajata prin cumul de functii.In luna aprilie ,fiind in concediu de maternitate, pot sa-i platesc salariul pentru cumul, tinind cont ca si-a realizat munca? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: elena pop , utilizator 08:16, 21 Mai 2013
Nu cred ca am inteles inrebarea.
Daca persoana este in concediu de maternitate si are CIM la doua societati, atunci beneficiaza de concediu de maternitate de la ambele firme. Nu poate sa aiba concediu de maternitate la o firma, iar la alta sa lucreze.
Conf art 33 OUG 158/2005 persoana asigurată care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată , indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator.
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 33. - Pentru persoana asiguratã care se aflã în douã sau mai multe situaţii prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform prezentei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator.

2. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005:

Art. 72. - (1) Pentru persoana care se aflã în douã sau mai multe situaţii dintre cele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform acestei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator. În aceastã situaţie primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.

(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unitãţii, parafa şi semnãtura medicului prescriptor, precum şi, dupã caz, parafa şi semnãtura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.

(3) Angajatorii plãtitori au obligaţia respectãrii prevederilor art. 1.


Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical cumul funcție busubianca busubianca Bună ziua, Avem un angajat care are două contracte de muncă, unul cu funcție de bază și unul cumul funcție. In prezent este în concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal mariana radu mariana radu Buna ziua. Am si eu o intrebare. Sunt angajata la doua firme, pe ambele cu norma de 4 ore. Eu sunt insarcinata acum in 5 luni jumatate. As dori sa stiu pentru ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizație concediu medical la doi angajatori Batrin ESA Batrin ESA Buna ziua! In 21.12 eram angajat la angajatorul A in perioada de preaviz si am primit concediu medical. In 22.12 am semnat al doilea contract de muncă la ... (vezi toată discuția)