avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare suspendare permis de conducere pt depasire ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare suspendare permis de conducere pt depasire limita viteza

Buna ziua,
ce posibilitati si ce sanse am sa castig daca contest masura retinerii pemisului de conducere , pentru circularea cu viteza de 104 Km/h in localitate cu limitare la 50 km.h ? Precizez ca ca radarul era fix, amplasat la iesirea din localitate (sat). Riscul este daca contest si pierd, sa nu mai pot solicita reducerea perioadei de suspendare. Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:26, 20 Mai 2013
Contestarea procesului verbal se face atacand elementele de fond si forma ale intocmirii procesului verbal.

Intotdeauna cand se deschide in proces, se incepe cu sanse egale pentru fiecare dintre partile aflate in proces.

Pe parcursul procesului, in functie de probele ce se administreaza de fiecare dintre parti se poate inclina balanta in favoarea unuia sau a altuia.

sanse de admitere a plangerii nu prea sunt avand in vedere viteza si locul savarsirii, in localitate.
respingerea plangerii nu are nicio influenta asupra solicitarii reducerii perioadei de suspendare la cerere.

Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare în urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit ca a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune.
Cyan,
multumesc pt raspuns. Stiu ca nu are legatura in teorie, in practica insa din cate am fost informat de mai multe surese, cutuma este ca cei care au contestat masura si nu li s-a dat castig de cauza nu au mai primit reducerea perioadei de suspendare.
Poti clarifica daca am vreo cale de a obtine in instanta aceasta reducere a perioadei de supsendare ,daca mi se refiuza ?
Multumesc din nou !
cei carora nu le-a fost refuzata reducerea perioadei de suspendare la cerere in mod sigur nu indeplineau cumulativ conditiile art. 221 alin. (1) sau se incadrau la alin. (2).

daca indeplinesti toate conditiile de la alin. (1) nu exista motive de respingere a cererii de reducere a perioadei de suspendare.

parerea mea este ca plangerea se va respinge pentru simplul motiv ca fapta s-a savarsit in interiorul localitatii iar viteza a fost mare (dubla).

chiar daca radarul era amplasat la iesirea din localitate banuiesc ca totusi acesta se afla pana in indicatorul de iesire din localitate.
probabil este vreo portiune dreapta cu putine casa si majoritatea baga talpa sa recupereze timpul petrecut prin sat.;)

pentru obtinerea reducerii la 30 de zile trebuie promovat testul 13/15.

Art.104. – La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către şeful poliţiei rutiere al judeţului sau al municipiului Bucureşti pe raza căreia a fost săvârşită fapta ori de către şeful poliţiei rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române, dar nu mai puţin de 30 de zile, în condiţiile prevăzute în regulament. - vezi art. 221

Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:

c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art.104.
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare permis de conducere attilabiro73 attilabiro73 Buna ziua,am avut o depasirea vitezei dificila la o limita de localitate filmat de un radar mobil(103 km/ora),iar in directia mea nu am avut panou de \\"Limita ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis suspendat Larissa02 Larissa02 Buna ziua ma aflu intr-o situatie destul de dificila. Am permisul suspendat pe o perioada de 90 de zile pt depasirea limitei de viteza si as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere EritroxylonX EritroxylonX Buna ziua. Am un amic care a fost oprit de Politie+ARR+RAR care au constatat ca masina pe care o conducea are probleme la sistemul de directie si ... (vezi toată discuția)