avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii la sanatate datorate de PFA retroactiv
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii la sanatate datorate de PFA retroactiv

Buna ziua,
As dori sa stiu care este baza de calcul pentru contributiile la sanatate pentru PFA pe perioada 2005-2007.
M-am trezit dator la CJAS pentru perioada mentionata, iar calculul contributiei datorate, facut de cei de la CJAS mi se pare mult prea mare. Stiu ca procentul contributiei este de 5,5%, insa nu stiu la ce venit se aplica acest procent.
De asemeni, daca puteti sa imi indicati legea si articolele de lege in baza carora s-au calculat aceste contributii retroactive, si dobinzile si penalitatile aferente lor.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
pisicaneagra77, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana Mocanu , utilizator 14:57, 7 Iunie 2013
In perioada 2005 - 2007, cota CASS era de 6,5% si se aplica la venitul realizat.
imi puteti spune care sunt legile sau articolele din lege care reglementeaza aceasta contributie si baza de calcul?
am gasit in legea 95/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, ca ar fi vorba de veniturile realizate doar daca acestea sunt mai mari decit venitul minim brut pe tara.
in cazul in care erau mai mici... se calculeaza la venitul minim brut pe tara?
va multumesc.
Da, daca era mai mic, baza de calcul pentru CASS era venitul minim brut pe tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele care exercita profesii liberale platesc cass 5,5% sau 6,5% Georgeta U.A. Georgeta U.A. Buna ziua Potrivit art. 257 alin.2 lit.a din legea 95/2006 Începând cu 1 iulie 2008, cotele prevazute la art. 257 vor fi urmatoarele: ART. 257 ... (vezi toată discuția)
Contributia la sanatate eleonor eleonor am un if unde eu detin 70% din actiuni,sotul 20% iar baiatul 10% as dori sa stiu cum se va face calculul contributiei la sanatate,mentionez ca nu realizam ... (vezi toată discuția)
Contributie cass iulius dogan iulius dogan Buna ziua, Sunt un PFA inregistrat in iunie 2009 si am platit 5.5% CASS + 0.85% CM din venitul estimat pentru 2009. Pe langa venitul realizat pe PFA mai am ... (vezi toată discuția)