avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si copil minor rezultat din aceasta casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si copil minor rezultat din aceasta casatorie

Buna ziua fiti amabili,sunt casatorita de aproape 6 ani si avem un copil minor in varsta de 2 ani jumatate.am dori sa stim ce implica cele 2 proceduri(pe cale amiabila si in instanta)si ce se face in cazul copilului minor. as dori sa impartim custodia, nu am pretentie de pensie alimentara . eu sunt angajata cu acte in regula in romania iar sotul lucreaza in constructii in italia, PFA.nu avem proprietati imobiliare, eu am un apartament cu 2 camere inchiriat si sustinut din salariul meu fara ajutor banesc din partea sotului.ce sanse exista sa ii incredinteze instanta copilul sotului?

va multumesc!


cu stima,
Anamaria
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:35, 21 Mai 2013
sunt prea putine informatii pentru a ne putea da cu presupusul. Din ce spuneti, aveti sanse mari sa se stabileasca la Dvs locuinta copilului iar autoritatea parinteasca sa se stabileasca in comun.
spuneti-mi ce date trebuie sa va furnizez.
Ambii parinti sunt obligati in solidar sa contribuie la intretinerea copilului, inteleg ca ii puteti asigura cele necesare din veniturile dvs, dar e dreptul copilului de a fi intretinut si de celalalt parinte.
Aveti mari sanse ca locuinta copilului sa fie stabilita la dvs mai ales daca un acea locuinta a stat copilul si pana acum. Autoritatea parinteasca va fi exercitata in comun.
Divortul la notar presupune sa cadeti de acord in toate privintele.
va multumesc. copilul a fost crescut pana in prezent de mine, tatal lucrand in afara tarii. este atasat normal si de tata dar crescut de mine,motivul pt care nu solicit ajutor financiar din partea tatalui este faptul ca mi se pare o datorie morala a acestuia si nu as dori sa fie impusa suma prin lege. daca doreste sa se ocupe de el o sa o faca si fara ca acest lucru sa fie impus de lege. va multumesc pentru raspuns! intrebarea la care as dori raspuns ar fi pt tutela copilului se ajunge in instanta, nu?? nu se poate rezolva tot la notar???
Intretinerea se poate presta si in natura si de bunavoie. la instanta puteti apela daca nu intelege sa contribuie.
Daca va intelegeti in sensul ca ambii parinti sa exercite autoritatea parinteasca, locuinta copilului sa fie la dvs ca asa va doriti, va intelegeti si asupra numelui pe care il veti purta dupa divort, puteti divorta la notar.
La notar e mai putin stresant, mai rapid, dar mai scump.
Puteti apela si la mediator sa incheiati un acord privind divortul si accesoriile si apoi sa-l depuneti in instanta.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna craciun15 craciun15 buna ziua asi dori sa stiu daca se poate ca in urma unui divort sa se stabileasca custodia comuna asupra copiilor acestia sa ramana in locuinta care sa ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)
Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)