avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna

buna ziua
asi dori sa stiu daca se poate ca in urma unui divort sa se stabileasca custodia comuna asupra copiilor acestia sa ramana in locuinta care sa devina proprietatea unui copil de 12 ani sa fie ingrijiti de ambii parinti cu drepturi egale , fara clauze de pensii de intretinere urmand ca in cayul nerespectarii intelegerii de catre unul din parinti sa se redeschida dreptul la custodie sau la intretinere
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:09, 25 Iunie 2012
Daca va intelegeti pt " custodie " comuna, in caz de neintelegere..partea cu pensia o inteleg, dar cu custodia, ce ati dori ?

Da, va puteti intelege si divorta la notar. Autoritatea parinteasca va fi exercitata de ambii parinti, minorul va locui cu parintele x sau y sau amandoi in locuinta de care vb, parintele cu care nu locuieste copilul va contribui in natura la cresterea lui, programul de vizita va fi liber in interesul copilului etc. Toate astea le puneti pe hartie la notar.
Daca veti intampina greutati mai tarziu, puteti deschide actiune in instanta pt ce anume doriti.. pensie, sa exercitati singur autoritatea parinteasca, sa schimbati domiciliul copilului.. sau ce altceva doriti
va puteti intelege lqa notar, cum spune colega sau prin instanta ( acord prealbil negociat prin avocati , mediator) la pensia de intretinere nu se poate renunta este dreptul copilului ci doar sa va intelegeti sa fie prestata in natura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si copil minor rezultat din aceasta casatorie anamaria_25 anamaria_25 Buna ziua fiti amabili,sunt casatorita de aproape 6 ani si avem un copil minor in varsta de 2 ani jumatate.am dori sa stim ce implica cele 2 proceduri(pe cale ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil si custodie Beeank Beeank Am un copil de 4 ani. Pana acum am locuit impreuna cu tatal ei si am functionat toti 3 ca o familie, dar nu am avut niciodata acte de casatorie. Copilul are in ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii minori la notar diana_sal diana_sal divort cu copii minori buna ziua! Problema mea e mai atipica. Eu si sotul meu am hotarat sa divortam la nortar. Avem impreuna 2 copii minori. Unul nascut ... (vezi toată discuția)