avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu copii minori la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu copii minori la notar

divort cu copii minori

buna ziua!
Problema mea e mai atipica. Eu si sotul meu am hotarat sa divortam la nortar. Avem impreuna 2 copii minori. Unul nascut inainte de casatorie, cu varsta mai mare de 10 ani, si unul in timpul casatoriei, cu varsta mai mica de 10 ani. Pentru copilul nascut inainte de casatorie exista o hotarare judecatoreasca prin care s-a stabilit custodia unica a mea si pensia alimentara pe care tatal trebuie sa o plateasca.
Intrebarea este daca, in cursul divortului care va avea loc la notar se va reveni asupra custodiei si pensiei alimentare a primului copil sau se va stabili doar custodia si pensia celui de-al doilea. De asemenea, as vrea sa stiu daca, copilul de peste 10 ani va fi audiat in procedura de divort.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:11, 19 Februarie 2021
La notar puteți divorța doar amiabil. Dacă nu vă înțelegeți în privința divorțului, trebuie să apelați la instanță.
La notar pentru minori se perfectează doar autoritatea părintească (custodia) comună.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2021
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca exista riscul sa se răzgândească nu mergeți la notar ci la instanță.
Cea mai mică neînțelegere va duce la judecator deoarece notarul nu are dreptul de a judeca si veti pierde toti banii dati la.notar.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
noi ne intelegem, de-asta am decis sa divortam la notar. As vrea sa stiu doar daca, fiul nostru de 12 ani va fi audiat, asa cum prevede procedura de divort la notar, sau custodia lui fiind deja stabilita prin hotarare judecatoreasca nu va fi implicat in acest proces. Nici eu si nici sotul nu dorim sa afectam copiii mai mult decat vor fi, evident, O audiere a copilului ar fi de nedorit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se mai ia in discutie custodia primului copil.
multumesc!

Alte discuții în legătură

Divort copil 1 an si 10 luni Lucyaly Lucyaly Buna ziua...intentionez sa divortam la notar prin comun acors..avem un copil de 1 an si 10 luni. Am cateva intrebari: programul de vizitare pt tata de cine va ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar cu minor Georgiana Trandafir Georgiana Trandafir Urmeaza sa divortam si avem o fetita minora. In cazul divortului la notar se poate cere dreptul total de decizie al mamei? Am inteles ca se poate doar custodie ... (vezi toată discuția)
Divort la notar FLORIANMATEI FLORIANMATEI In cazul divortului la notar cu copil minor, acesta poate stabili si cuantumul pensiei alimentare datorate de sotul care nu mai locuieste cu copilul ... (vezi toată discuția)