avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu copii minori la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu copii minori la notar

divort cu copii minori

buna ziua!
Problema mea e mai atipica. Eu si sotul meu am hotarat sa divortam la nortar. Avem impreuna 2 copii minori. Unul nascut inainte de casatorie, cu varsta mai mare de 10 ani, si unul in timpul casatoriei, cu varsta mai mica de 10 ani. Pentru copilul nascut inainte de casatorie exista o hotarare judecatoreasca prin care s-a stabilit custodia unica a mea si pensia alimentara pe care tatal trebuie sa o plateasca.
Intrebarea este daca, in cursul divortului care va avea loc la notar se va reveni asupra custodiei si pensiei alimentare a primului copil sau se va stabili doar custodia si pensia celui de-al doilea. De asemenea, as vrea sa stiu daca, copilul de peste 10 ani va fi audiat in procedura de divort.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:11, 19 Februarie 2021
Da. Ascultarea minorilor care au împlinit 10 ani este obligatorie la procedura divortului la notar.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
O să vă încurcați ...
Ar fi preferabil să nu ocoliți instanța în speța aceasta. Și în fața instanței se pot face înțelegeri, nu e musai să vă războiți.

375 Cod civil.
(2) Divorțul prin acordul soților poate fi constatat de notarul public și în cazul în care există copii minori născuți din căsătorie, din afara căsătoriei sau adoptați, dacă soții convin asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care să îl poarte după divorț, exercitarea autorității părintești de către ambii părinți, stabilirea locuinței copiilor după divorț, modalitatea de păstrare a legăturilor personale dintre părintele separat și fiecare dintre copii, precum și stabilirea contribuției părinților la cheltuielile de creștere, educare, învățătură și pregătire profesională a copiilor.

Art. 919 Cod procedură civilă.
(2) Când soții au copii minori, născuți înaintea sau în timpul căsătoriei ori adoptați, instanța se va pronunța asupra exercitării autorității părintești, precum și asupra contribuției părinților la cheltuielile de creștere și educare a copiilor, chiar dacă acest lucru nu a fost solicitat prin cererea de divorț.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort copil 1 an si 10 luni Lucyaly Lucyaly Buna ziua...intentionez sa divortam la notar prin comun acors..avem un copil de 1 an si 10 luni. Am cateva intrebari: programul de vizitare pt tata de cine va ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar cu minor Georgiana Trandafir Georgiana Trandafir Urmeaza sa divortam si avem o fetita minora. In cazul divortului la notar se poate cere dreptul total de decizie al mamei? Am inteles ca se poate doar custodie ... (vezi toată discuția)
Divort la notar FLORIANMATEI FLORIANMATEI In cazul divortului la notar cu copil minor, acesta poate stabili si cuantumul pensiei alimentare datorate de sotul care nu mai locuieste cu copilul ... (vezi toată discuția)