avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Lichidare din oficiu!?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Lichidare din oficiu!?

Buna ziua,
Sunt unul din cei doi asociati al unui SRL infintat in anul 2002.
In momentul de fata societatea nu mai are activitate si dorim sa o lichidam.
Societatea are datorii catre asociati si catre un singur furnizor (scadenta mai mare de 5 ani).
Ce presupune lichidarea daca procesul este demarat de catre asociati? (caz1)
Ce presupune lichidarea si ce consecinte are daca este realizata datorita nedepunerii situatiilor financiare la Registul comertului? (caz2)
Care sunt pasii de urmat si ce cheltuieli presupune fiecare caz in parte ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AlinS , utilizator 17:02, 9 Aprilie 2009
Caz 1-complicat
Caz 2-simplu dar un pic riscant.
caz 1. presupune Hotarare AGA de dizolvare, lichidarea societatii, radierea de la Reg Com In final societatea nu trebuie sa aiba datorii catre terti furnizori , bugetul statului ( datoriile catre asociatii nu conteaza)
caz 2. Reg Com poate cere dizolvarea societatii pentru nedepunerea bilantului in conformitate cu Legea 31/1990 dupa 6 luni ( din practica in Bucuresti dupa 2 bilanturi nedepuse 2006, 2007) dupa care orice persoana interesata poate cere numirea unui lichidator
Ambele variante implica costuri Reg Com + onorariu
Varianta 2 nu implica costuri ci riscuri.
Ce riscuri implica varianta2 ?
Amenda pentru nedepunerea bilanturilor, de exemplu.

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate sau renuntare la actiuni? fildia fildia Buna ziua, Sunt asociat si administrator la un srl.In 2004 am hotarat impreuna cu asociatul meu sa ma retrag din aceasta societate ,urmand ca el sa ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren IOAN EUGEN IERCOSAN IOAN EUGEN IERCOSAN buna, va rog sa ma sprijiniti in gasirea unei solutii la problema pe care o am: - in 2004 , firma cumpara un teren extravilan(2 parcele separate) cu ... (vezi toată discuția)
Trecerea patrimoniului in posesia actionarilor stelian67 stelian67 Am avut o societate comerciala care in timp ce se afla cu activitatea suspendata a fost dizolvata pentru nedepunerea situatiilor financiare. Societatea nu are ... (vezi toată discuția)