Buna ziua. Pe 13.06.2013 este primul termen de recurs. eu am calitatea de intimat si doresc sa stiu daca pot cere amanare pentru luare la cunostinta de motivele recursului. Mentionez ca nu am avocat, iar in apel sentinta a fost de partea mea.
Mai este ceva ce nu am inteles, la fond s-a hotarat sa platesc pensie de intretinere si mi s-a facut poprire pe salariu la aprox 2 luni dupa sentinta, la apel s-a hotarat sa nu mai fiu eu cel care plateste.........dar cu toate astea tot eu am platit (apelul s-a incheiat pe 19.11.2012). Dc nu s-a trimis de la Tribunalul Bucuresti poprire pe salariu?
Multumesc !
Motivele de recurs ar fi trebuit sa le primiti odata cu citatia, avand astfel posibilitatea sa luati la cunostinta de acestea. Daca le-ati primit este foarte posibil sa nu vi se acorde un nou termen pt pregatirea apararii.
Daca insa ati primit doar citatia, fara a fi insotita de motive atunci cererea dvs de amanare este intemeiata.
Poprirea vi s-a instituit legal dupa pronuntarea sentintei in fond pt ca in acest domeniu sentinta este una executorie. Ar fi trebuit ca dvs sa legalizati decizia din apel si sa mergeti cu ea la locul de munca pt a sista poprirea.
Daca in recrs se va mentine decizia din apel si nu veti fi obligat la plata pensei, atunci cu hotararea legalizata veti putea cere restituirea sumelor platire in plus si nedatorate.
Multumesc. Deocamdata nu am primit nimic, nici citatia. De fapt nici la apel nu am primit nimic, am aflat de termen de pe portal.........probabil asa se va intampla si acum.
Buna ziua,
am primit si citatia si motivele. Ce pot face ca sa mi se acorde amanarea la primul termen. Nu am nici timp si nici bani . Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi. Eu ce ar trebui sa fac? sa depun intampinare? daca da, cand?
Încercaţi să solicitaţi amânarea cauzei în vederea angajării de apărător (art. 156 Cod procedură civilă). Trebuie să ştiţi că instanţa nu este obligată să vă acorde termen întrucât art. 165, alin. (1) Cod procedură civilă este o normă dispozitivă.
Intrebare
otto2007
Buna ziua,
am castigat in prima instanta procesul cu privire la drepturi banesti (plata orelor suplimentare si diferente salariale neachitate). S-a facut ... (vezi toată discuția)