Sentinta expusa portalul instantelor de judecata pentru Apel intr-un dosar de partaj a fost urmatoarea:
"Solutie: în baza art. 673 ind. 11 alin. 2 Cod procedură civilă dispune vânzarea imobilului compus din casă de locuit P+M şi teren îb suprafaţă de 212 mp împrejmuit, prin bună învoială a părţilor în termen de 6 luni începând cu data rămânerii irevocabile a prezentei. cu drept de apel în termen de 15 zile de la comunicare."
Din pacate aici nu scrie cota partilor. Initial la fond s-a hotarat 40-60, dar eu am cerit cota de 50-50.
A mai intampinat cineva asemenea caz? Daca da, rog sa imi spuna daca care este sansa de a se fi schimbat cotele. Nu ar fi trebuit sa publice si acest lucru pe portal?
Sentinta inca nu a ajuns la domiciliu.
daca prin incheierea data in cursul procesului instanta a stabilit 40-60%...nu va ramane decat sa faceti apel. Cota de 50-50% solicitata de dvs inseamna ca nu a fost admisa. Ca atare nu va ramane decat sa uzati de calea de atac pentru a incerca obtinerea cotei solicitate de dvs, adica 50%, dar nimeni nu va poate garanta solutia care va convine.
Instanta de fond a stabilit cotele de 40-60. Cea de sus este solutia instantei de apel. De aceea nu stiu ce cota a stabilit, pentru ca pe portalul instantelor de judecata nu s-a afisat,Este drept ca sentinta inca nu am primit-o, dar sper sa se fi remediat la 50-50 pentru ca eu am contributia chiar de 60%.
Multumesc mult gerberga. Sper sa se fi hotarat cota parte. Am cerut prin apel cota de 50-50%. Asta a si fost motivul apelului. Doar ca la ultimul termen situatia s-a schimbat neasteptat, caci paratul a cerut vinderea casei, iar eu am fost de acord, insa chiar si asa, mi-am mentinut verbal pretentia pentru cota de 50%. Insa figura si in deocumentul depus chiar si la ultimul termen. Nu imi doresc sa ajung si la recurs din cauza taxei de timbru care este relativ mare, pentru ca aceasta s-a stabilit in urma cu mai mult de 3 ani, cand inca nu scazuse pretul imobilelor, iar de atunci imobilul s-a devalorizat 40% si problema e ca instanta nu tine cont de asta :(
daca dvs sunteti reclamanta (asa deduc din noile precizari - "paratul a cerut vinderea casei") si la fond ati obtinut 60% in favoarea dvs....care a fost motivul pt care tot dvs ati mai facut apel pt a se remedia cotele la 50% -50% ? adica de ce v-ati incarcat cu taxa de timbru pt apel ? si hotarare data in apel tot cu drept de apel ???
cel mai indicat este sa verificati solutia la condica pt a exclude posibilitatea expusa de d-na av gerberga in sensul publicarii pe net a unor solutii gresite/incomplete.
probabil nu am inteles eu bine intrebarea/speta dvs !
scuze ....