avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj-stadiu procesual-apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj-stadiu procesual-apel

Buna ziua,

In cadrul unui dosar de partaj s-a facut apel de catre ambele parti., in urma sentintei primite. S-a stabilit taxa de timbru de 50%-50% din taxa de timbru calculat de catre instanta de fond. Eu, in calitate de reclamanta am platit deja taxa de timbru la apel, insa paratul nu.
Paratul cere ca instanta sa ma oblige pe mine sa achit si taxa lui de timbru!
In ce conditii ma poate obliga pe mine instanta sa plateasc ?
Mentionez ca si el a facut apel!

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: zeita_zeita , utilizator 14:18, 13 Septembrie 2012
Fiecare parte-apelanta trebuie sa-si achite personal taxa de timbru.In cazul in care o parte nu-si achita taxa, apelul lui este respins ca netimbrat sau insuficient timbrat.
Dvs. nu trebuie sa-i achitati taxa celuilalt apelant, interesul dvs. este sa-i fie respins apelul.
Si in acest caz se va mai discuta apelul meu?
Vreau sa mentionez faptul ca in sentinta primita la fond m-i s-a admis doar in parte cererea, adica am castigat 40% din valoarea bunurilor partajabile, iar eu am cerut 50%.
Apelul l-am facut deoarece instanta de fond a omis sa calculeze suma de 20.000 lei, reprezentand venitul meu mai mare fata de cel al paratului, suma cu care s-ar face chiar 50% din valoarea bunurilor. Aceasta suma a fost recunoscuta de catre parat la interogatoriu. Am cerut instantei sa ceara si fisa fiscala insa a zis ca nu e necesar, pentru ca a fost recunoscut, iar la sentinta a uitat sa o ia in calcul.
Insa, vreau sa mai aduc in discutie si faptul ca paratul a cerut iar expertiza, in conditiile in care un expert a fost luat la fond de catre amandoi, iar inca unul doar de catre el, fiind nemultumit.
Eu nu am mai cerut supraexpertiza pentru ca nu am considerat ca ar fi necesar. Acum, la apel, paratul iar ar vrea sa faca expertiza., chiar daca ultima expertiza a fost facut in martie. Asta doar ca sa mai amane procesul..... Puteti sa imi dati sfaturi? Ce as putea sa fac sa nu i se aprobe expertiza?

Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune insuficient timbrata; poate fi invocata aceasta exceptie in apel? loki loki S-a platit pentru o actiune in pretentii o taxa initiala de timbru, iar pe parcursul procesului s-a intocmit un raport de expertiza contabila, care stabilea ca ... (vezi toată discuția)
Proces de partaj sabina492005 sabina492005 Buna ziua, Ma numesc Ghisa Elisabeta. Anul acesta in martie am incheiat divortul cu fostul meu sot.In legatura cu partajul m-a tot amanat ca imi da cat i-am ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru in recurs luminel luminel o actiune de partaj succesoral a fost respinsa ca insuficient timbrata. Reclamanta recurenta este anuntata ca in recurs trebuie sa achite taxa de timbru in ... (vezi toată discuția)