avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces de partaj

Buna ziua,
Ma numesc Ghisa Elisabeta.
Anul acesta in martie am incheiat divortul cu fostul meu sot.In legatura cu partajul m-a tot amanat ca imi da cat i-am cerut eu din apartamentul pe care il detinem impreuna in Baia Mare.Eu m-am mutat la Constanta si acum nici macar nu imi mai raspunde la telefon.refuza sa-mi dea partea mea conform intelegerii pe care am avut-o.Intrebarea mea este "pentru un apartament de 50 000 euro chiar este adevarat ca trebuie sa platesc 5000 euro taxa de timbru ca sa deschid proces?"
este adevarata ca acesti bani nu se includ in taxele de judecata pe care trebuie sa le platesca cel ce pierde procesul?sau exista unul care pierde si unul care castiga in procesul de partaj/?imi este foarte greu dintr-un salar sa ma intretin cu chirie impreuna cu fiul meu pentru care primesc pensie alimentara 100 lei si sa stang 5000 euro sa deschid proces.
cred ca nu am nici o sansa.
multumesc celor isi iau din timpul lor sa-mi raspunda
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:51, 22 Octombrie 2008
Numai daca solicitati mai mult de 50% va trebui sa timbrati pentru surplusul care depaseste acest procent.
O actiune de partaj a bunurilor comune obtinute in timpul casatoriei se timbreaza cu o taxa fixa de 39 lei.Desigur, aveti nevoie de un avocat care sa va sustina interesele la instanta unde se afla situat imobilul urmand ca onorariul sa il negociati direct cu acesta.
sabina492005 a scris:

Buna ziua,
Ma numesc Ghisa Elisabeta.
Anul acesta in martie am incheiat divortul cu fostul meu sot.In legatura cu partajul m-a tot amanat ca imi da cat i-am cerut eu din apartamentul pe care il detinem impreuna in Baia Mare.Eu m-am mutat la Constanta si acum nici macar nu imi mai raspunde la telefon.refuza sa-mi dea partea mea conform intelegerii pe care am avut-o.Intrebarea mea este "pentru un apartament de 50 000 euro chiar este adevarat ca trebuie sa platesc 5000 euro taxa de timbru ca sa deschid proces?"
este adevarata ca acesti bani nu se includ in taxele de judecata pe care trebuie sa le platesca cel ce pierde procesul?sau exista unul care pierde si unul care castiga in procesul de partaj/?imi este foarte greu dintr-un salar sa ma intretin cu chirie impreuna cu fiul meu pentru care primesc pensie alimentara 100 lei si sa stang 5000 euro sa deschid proces.
cred ca nu am nici o sansa.
multumesc celor isi iau din timpul lor sa-mi raspunda

timbrati doar partajul cu 39 lei.
toate taxele de timbru si onorariul de avo. pot fi cerute la cheltuieli de judecata partii care pierde procesul.

av. vasilescu
Atentie, taxa de timbru pentru partaj este de 19 ron, 39 ron este cea de divort.
Veti deschide actiunea de partaj, solicitand partea ce considerati ce vi se cuvine. Daca aceasta cota depaseste 50% atunci ,peste ce depaseste acest procent va trebui sa timbrati la valoare, deoarece se pleaca de la prezumtia legala ca bunurile obtinute in timpul casatoriei sunt comune si sunt realizate in proportie de 50% de fiecare sot, insa daca se doreste sa se obtina mai mult, atunci cel care ,spre exemplu vrea 70% va trebui sa plateasca pentru 20% ceruti in plus si raportat la valoarea bunurilor. Concluzionand puteti demara actiunea de partaj si daca cereti 50 % nu-i nevoie sa timbrati decat 19 ron taxa de timbru si 0,3 ron timbru judiciar.Succes
va multumesc din suflet
Am si eu o intrebare Daca intr-un proces de partaj ambele parti fac apel, ambele parti platesc taxa de timbru E vorba de un singur proces doar !Multumesc

Alte discuții în legătură

Partaj casa. buna seara. mare rugaminte sa ma lamuriti intr o situatie de ... FLORINTACHE FLORINTACHE Partaj casa. Buna seara. Mare rugaminte sa ma lamuriti intr o situatie de partaj imobil. la un proces de partaj dupa divort, eu am solicitat o cota de 75 % ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru calculata gresit voinea75 voinea75 Mi s-a pus in vedere sa completez taxa de timbru pana la urmatorul termen, atat mie cat si partii adverse intru-un proces de partaj. Aceasta taxa de timbru a ... (vezi toată discuția)
Partaj-stadiu procesual-apel zeita_zeita zeita_zeita Buna ziua, In cadrul unui dosar de partaj s-a facut apel de catre ambele parti., in urma sentintei primite. S-a stabilit taxa de timbru de 50%-50% din taxa ... (vezi toată discuția)