Partaj casa. Buna seara. Mare rugaminte sa ma lamuriti intr o situatie de partaj imobil.
la un proces de partaj dupa divort, eu am solicitat o cota de 75 % din casa si am timbrat la 75%, iar fosta sotie sustine ca ne revine 50% la fiecare, ea cu cat timbreaza?
Ca ea a depus intampinare, nu cerere recomventionala si a timbrat 50 lei.
Pot spune ca eu am platit taxa de timbru pentru 75% si ea daca nu este de acord cu actiunea mea inseamna ca e reconventionala si sa timbreze si ea pentru 50%?
Multumesc frumos
Bună seara. M ar putea ajuta cineva? Adică întrebarea mea a fost : dacă eu am timbrat pentru 75% cat am cerut in acțiunea de partaj depusa, ea care in intampinare a cerut 50% cu cat timbreaza? Timbreaza la valoarea de 50% sau taxa fixa? Mulțumesc
Pai la ea nu e neaparat reconventionala, poate fi aparare fata de cererea dvs., si deci nu taxeaza. Oricum, instanta verifica suma si eventual pune in sarcina ambelor parti, dupa caz, noi nu stim ce este in dosar. Asta insa nu va impiedica pe dvs sa invocati exceptii la primul termen de judecata, daca sunteti singur si nu aveti avocat.
Proces de partaj
sabina492005
Buna ziua,
Ma numesc Ghisa Elisabeta.
Anul acesta in martie am incheiat divortul cu fostul meu sot.In legatura cu partajul m-a tot amanat ca imi da cat i-am ... (vezi toată discuția)