avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cand pot depune cerere pentru a beneficia de OUG nr. ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cand pot depune cerere pentru a beneficia de OUG nr. 51/2008?

in calitate de parat cand pot depune cerere in dosarul de partaj,pentru a beneficia de oug 51/2008 privind taxa judiciara de timbru? fac mentiunea ca in curand trebuie sa ma prezint la primul termen.
multumesc!!
Cererea se depune inaintea sau la primul termen de judecata daca de ex aveti nevoie de un avocat din oficiu, daca doriti scutiri, esalonari de la plata taxelor pt expertiza de ex, la momentul incuviintarii acestei probe.

Nu ati specificat ce anume forma de ajutor public v-ar interesa.
multumesc d-na avocat ;scutiri de la plata taxelor
Daca aveti calitatea de parat nu stiu ce taxe vreti sa platiti.

Explicati mai pe larg speta, daca ati formulat sau nu cerere reconventionala.
nnda,am depus intampinarea si cererea recoventionala, unde am cerut compensarea cheltuielilor de judecata;partea reclamanta a cerut ca paratul sa fie ,,obligat la cheltuieli de judecata,,;apoi in raspunsul la intampinare reclamantul a cerut ,,paratul sa timbreze la valoarea ,,parata sa timbreze la valuarea bunurilor solicitate partajului,in cazul in care intelege sa nu timbreze va rog sa dispuneti respingerea cererii reconventionale ca netimbrata,,
Pentru ca ati cerut compensarea cheltuielilor de judecata nu tb formulata cerere reconventionala si nici nu tb sa timbrati.

Prin cererea reconventionala dvs formulati la randul dvs pretentii in legatura cu partajul, adica pretindeti pt dvs o cota parte majorata sau anumite bunuri. Doar in aceasta ipoteza va trebui sa evaluati si sa timbrati la valoare.

Dar atata timp cat instanta nu v-a pus in vedere sa timbrati nu aveti de ce sa formulati cererea de ajutor public judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta a respins cererea ca netimbrata. ce sanse am in recurs? arania arania Buna seara, Intr-un proces pt restante cheltuieli intretinere in intampinarea pe care am facut-o am contestat cuantumul sumelor(cele de la inceputul ... (vezi toată discuția)
Onorariu suplimentar cerut de avocat pt intampinare la cerere reconventionala lucm lucm As avea doua intrebari, daca poate cineva sa ma umineze putin. 1. Am intentat un proces de iesire din indiviziune. In cadrul procesului, paratul a depus ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru proces succesiune coar coar Buna ziua, Tatal meu era parat intr-un proces de succesiune, iar reclamantul a fost sfatuit sa nu plateasca taxa de timbru. In decembrie tatal meu a decedat, ... (vezi toată discuția)