avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de timbru proces succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de timbru proces succesiune

Buna ziua,
Tatal meu era parat intr-un proces de succesiune, iar reclamantul a fost sfatuit sa nu plateasca taxa de timbru. In decembrie tatal meu a decedat, iar eu ca urmas trebuie sa continui procesul. Daca eu platesc taxa de timbru, imi pot recupera banii in urma calcularii cheltuielilor de judecata?
Multumesc
Nu aveti nici un interes sa-i platiti taxa de timbru reclamantului. Daca tatal d-voatra a facut cerere reconventionala atunci timbrati aceasta cerere iar daca nu cereti anularea cererii reclamantului
Dar atunci nu raman in indiviziune?
buna ziua!
taxa de timbru se plateste de catre reclamant, daca tatal a facut cerere reconventionala atunci da trebuie platita taxa de timbru.
daca nu ati facut cerere reconventionala, iar reclamantul nu plateste taxa de timbru , actiunea va fi respinsa ca netimbrata.
dvs. nu aveti de ce sa platiti aceasta taxa de timbru, obligatia exista in sarcina reclamantului .
daca se va respinge actiunea ca netimbrata, aveti posibilitatea pt. a nu ramane in indiviziune , sa investiti dvs. instanta cu actiunea de partaj.
Avocatul tatalui m-a sfatuit sa platesc eu, pentru a nu ramane in indiviziune.
Nu am cunostinta de nici o cerere reconventionala.
Daca cer anularea cererii reclamantului, pot dupa aceea sa ies din indiviziune prin act notarial?
Dar daca reclamantul nu este de acord cu partea ce i se cuvine?

Alte discuții în legătură

Anulare actiune: ce se intampla cu chemarea in garantie? smeagull smeagull Buna ziua. Reprezint parata intr-o actiune in pretentii. Prin intampinare am chemat in garantie un tert. Am timbrat chemarea in garantie pentru primul ... (vezi toată discuția)
Mostenire partaj cearta intre frati G3 G3 Acum cativa ani bunica mea a murit, iar tatal si unchiul meu nu se inteleg cu sora lor sa imparta casa batraneasca. In legatura cu matusa mea mai exista cateva ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata neplatite ContSters333333 ContSters333333 Daca nu platesc taxa de timbru si jude respinge cererea de iesire din indiviziune ca netimbrata iar eu nu platesc piritilor cheltuielile de judecata , acestia ... (vezi toată discuția)