avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de timbru proces succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de timbru proces succesiune

Buna ziua,
Tatal meu era parat intr-un proces de succesiune, iar reclamantul a fost sfatuit sa nu plateasca taxa de timbru. In decembrie tatal meu a decedat, iar eu ca urmas trebuie sa continui procesul. Daca eu platesc taxa de timbru, imi pot recupera banii in urma calcularii cheltuielilor de judecata?
Multumesc
exista posibilitatea iesirii din indiviziune pe cale notariala, in cazul in care partile se inteleg.
in caz contrar, doar pe cale judecatoreasca se poate sista aceasta situatie.
daca av. v-a sfatuit sa platiti dvs. aceasta taxa de timbru, mai mult ca sigur ca a depus cerere reconventionala pt. dvs .
iar in acest caz, va sfatuiesc sa o platiti.
In acest caz imi recuperez cheltuielile?
Adica taxa de timbru se scade din partea ce i se cuvine reclamantului?
Actiunea va fi respinsa ca netimbrata (cheltuielile de judecata , printre care si aceasta taxa de timbru judiciar , vor fi suportate, in mod proportional , de toti coindivizari, deci veti recupera o parte din ea )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare actiune: ce se intampla cu chemarea in garantie? smeagull smeagull Buna ziua. Reprezint parata intr-o actiune in pretentii. Prin intampinare am chemat in garantie un tert. Am timbrat chemarea in garantie pentru primul ... (vezi toată discuția)
Mostenire partaj cearta intre frati G3 G3 Acum cativa ani bunica mea a murit, iar tatal si unchiul meu nu se inteleg cu sora lor sa imparta casa batraneasca. In legatura cu matusa mea mai exista cateva ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata neplatite ContSters333333 ContSters333333 Daca nu platesc taxa de timbru si jude respinge cererea de iesire din indiviziune ca netimbrata iar eu nu platesc piritilor cheltuielile de judecata , acestia ... (vezi toată discuția)