avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta a respins cererea ca netimbrata. Ce sanse am ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta a respins cererea ca netimbrata. Ce sanse am in recurs?

Buna seara,
Intr-un proces pt restante cheltuieli intretinere in intampinarea pe care am facut-o am contestat cuantumul sumelor(cele de la inceputul litigiului si pana la finalizare).
Nu am mai timbrat intrucat trebuia platita inca o expertiza + taxa timbru si nu aveam posibilitate financiara. Instanta a respins cererea ca netimbrata. Precizez ca nu am avut avocat.
Se mai poate reveni in recurs asupra acelei cereri respinse ca netimbrate daca de data aceasta o timbrez?
In recurs pot argumenta faptul ca neavand avocat nu am stiut ce si cum sa cer si nici posibilitati materiale? Sunt sanse sa se admita recursul ?
Speta e mai complexa dar mi-ar folosi sfatul Dvs.

Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2012
arania, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:49, 3 Septembrie 2012
aveati la indemana cerere pt ajutor public judiciar,daca veniturile sunt mici sau inexistente.
Nu se înţelege ce calitate procesuală aţi avut în cauză (nu reclamantul depune întâmpinare, ci pârâtul). De principiu, dacă discuţia este despre cererea de chemare în judecată, atunci instanţa a anulat-o ca netimbrată, nu a respins-o. În recurs şansele sunt 0. Singura dvs. posibilitate este să formulaţi o nouă cerere introductivă de instanţă şi să o timbraţi.
Daca nu ati timbrat la fond nu aveti nicio sansa in recurs. Puteati formula cerere de scutire de la plata taxei de timbru sau de asistenta gratuita prin avocat din oficiu daca veniturile nu va permiteau achitarea taxei de timbru sau angajarea unui avocat.

Inteleg ca este vorba despre o cerere reconventionala facuta la instanta de fond in care aveati ceva pretentii impotriva reclamantei. Pt ca daca este vorba despre o intampinare, aceasta cerere NU SE TIMBREAZA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru calculata gresit voinea75 voinea75 Mi s-a pus in vedere sa completez taxa de timbru pana la urmatorul termen, atat mie cat si partii adverse intru-un proces de partaj. Aceasta taxa de timbru a ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la recurs? ContSters416386 ContSters416386 Mi s-a anulat cererea de apel ca netimbrata prin hotarare definitiva.Am dreptul sa fac recurs pt ca anularea apelului e nelegala.Rezolutiunea contractului de ... (vezi toată discuția)
Actiune anulata ca netimbrata, recurs respins ca nefondat - ce mai pot face? michil michil Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o solutie la problema pe care o intampin. Am chemat in judecata pe Contencios un Biroul al unor executori judecatoresti ... (vezi toată discuția)