avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces de partaj

Buna ziua,
Ma numesc Ghisa Elisabeta.
Anul acesta in martie am incheiat divortul cu fostul meu sot.In legatura cu partajul m-a tot amanat ca imi da cat i-am cerut eu din apartamentul pe care il detinem impreuna in Baia Mare.Eu m-am mutat la Constanta si acum nici macar nu imi mai raspunde la telefon.refuza sa-mi dea partea mea conform intelegerii pe care am avut-o.Intrebarea mea este "pentru un apartament de 50 000 euro chiar este adevarat ca trebuie sa platesc 5000 euro taxa de timbru ca sa deschid proces?"
este adevarata ca acesti bani nu se includ in taxele de judecata pe care trebuie sa le platesca cel ce pierde procesul?sau exista unul care pierde si unul care castiga in procesul de partaj/?imi este foarte greu dintr-un salar sa ma intretin cu chirie impreuna cu fiul meu pentru care primesc pensie alimentara 100 lei si sa stang 5000 euro sa deschid proces.
cred ca nu am nici o sansa.
multumesc celor isi iau din timpul lor sa-mi raspunda
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:51, 22 Octombrie 2008
In citatie va scrie cat aveti de platit dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
lawfull a scris:

Am si eu o intrebare Daca intr-un proces de partaj ambele parti fac apel, ambele parti platesc taxa de timbru E vorba de un singur proces doar !Multumesc

Se timbreaza cererea si nu... persoana sau persoanele care fac impreuna o cerere (cum ar fi mai multi reclamanti sau mai multi parati care, bunaoara, depun impreuna o cerere reconventionala = coparticipare procesuala)
Dar referirea dvs. la "ambele parti" imi pare a fi referirea la partile cu interese contrare (reclamant, pe de o parte, si parat, pe de alta parte) caz in care fiecare isi timbreaza cererea sa.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2008
romascanu, moderator
Va multumesc pentru raspunsuri
Totusi, daca o parte nu va plati iar apelul sau va fi anulat ca netimbrat, dar cealalta parte va plati, deci va exista o judecata in apel, interesele partii care nu a timbrat vor fi afectate ?Hotararea din apel ar putea sa ii fie mai favorabila decat cea e la prima instanta ?
Nu, hotatararea nu va putea fi mai favorabila.Va ramane la fel daca se respinge apelul partii adverse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj casa. buna seara. mare rugaminte sa ma lamuriti intr o situatie de ... FLORINTACHE FLORINTACHE Partaj casa. Buna seara. Mare rugaminte sa ma lamuriti intr o situatie de partaj imobil. la un proces de partaj dupa divort, eu am solicitat o cota de 75 % ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru calculata gresit voinea75 voinea75 Mi s-a pus in vedere sa completez taxa de timbru pana la urmatorul termen, atat mie cat si partii adverse intru-un proces de partaj. Aceasta taxa de timbru a ... (vezi toată discuția)
Partaj-stadiu procesual-apel zeita_zeita zeita_zeita Buna ziua, In cadrul unui dosar de partaj s-a facut apel de catre ambele parti., in urma sentintei primite. S-a stabilit taxa de timbru de 50%-50% din taxa ... (vezi toată discuția)