1. Am cumparat casa conform Legii 112/1995. Buna credinta, Contract V/C, achitare integrala
2. Contract V/C anulat de instanta.
Intrebari:
A. Conform noii legi, guvernul are 30 zile pt a modifica legea 10/2001. Cum cele 30 de zile au expirat ieri 3 Martie, care este urmatorul pas pentru mine? Evaluarea imobilului? Pot merge sa solicit despagubirile? Unde?
B. Am un proces paralel pentru "despagubiri la valoarea de piata". In prima instanta, curtea mi-a dat castig de cauza si a stabilit in urma expertizei suma de 1,100,000 RON. Acum ma aflu la Apel. Pot folosi evaluarea din acest proces pentru a primi banii de la intrebarea A?
va rog sa explicati mai clar.
daca este vb de 2 imobile, fiecare va trebui exprtizat caci fiecare are valoarea lui.
daca hot. prin care s-au stabilit despagubirile este definitiva si irevocabila, adresati-va unui executor judecatoresc.
legea 10/2001 a fost modificata prin legea 1/2009.
despagub. le cereti min. de finante.
Buna ziua,
Lg 1/2009
"17. La articolul 50, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
"(3) Restituirea preţului prevăzut la alin. (2) şi (21) se face de către Ministerul Economiei şi Finanţelor*) din fondul extrabugetar constituit în temeiul art. 13 alin. 6 din Legea nr. 112/1995, cu modificările ulterioare."
*) Conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 221/2008, activitatea şi structurile specializate pe domeniul economic au fost preluate de la Ministerul Economiei şi Finanţelor de către Ministerul Economiei, iar activitatea şi structurile specializate pe domeniul finanţelor au fost preluate de la Ministerul Economiei şi Finanţelor de către Ministerul Finanţelor Publice.
18. După articolul 50 se introduce un nou articol, articolul 501, cu următorul cuprins:
"Art. 501 - (1) Proprietarii ale căror contracte de vânzare-cumpărare, încheiate cu respectarea prevederilor Legii nr. 112/1995, cu modificările ulterioare, au fost desfiinţate prin hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile au dreptul la restituirea preţului de piaţă al imobilelor, stabilit conform standardelor internaţionale de evaluare.
(2) Valoarea despăgubirilor prevăzute la alin. (1) se stabileşte prin expertiză."
Art. II - În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Guvernul va modifica Normele metodologice de aplicare unitară a Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 250/2007, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 227 din 3 aprilie 2007."
Legea 1 2009
quite_boyy
As avea si u o intrebare legata de noua legea acaselor nationalizate:am un contract de vanzare-cumparare anulat in instanta ca am cumparat apartamentul cu rea ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001
f_karoly
Care este forma actuala in vigoare a legii 10/2001 ? legea a fost contestata la curtea constitutionala de catre presedintele romaniei nu demult, si de acea ma ... (vezi toată discuția)