avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi

Miercuri, 26 martie, are loc evenimentul: Taxarea muncii în 2025: Modificări, provocări și soluții. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Semnarea unui contract de catre persoana cu atributii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Semnarea unui contract de catre persoana cu atributii de inlocuire a conducatorului institutiei

buna ziua!
o persoana, care are stabilita prin fisa postului atributia de a inlocui directorul institutiei in situatia in care acesta nu este in unitate, poate semna un contract de prestari servicii? la semnatar, numele careia dintre persoane trebuie sa apara?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 22 Mai 2013
Daca il inlocuieste pe director in situatia in care acesta nu este in unitate, inseamna ca pe acea perioada va prelua atributiile directorului , sens in care va putea semna si acel contract de prestari servici..

La semnatar se va trece numele directorului si se va semna pentru acesta de catre persoana care il inlocuieste sau se va trece :

p.Director
numele persoanei care il inlocuieste

Semnatura .....
ce se intampla in cazul in care nu este prevazut in fisa de post inlocuirea directorului general iar acesta nu lasa nicio instructiune privind inlocuirea?
conform organigramei care sunt functiile care pot prelua temporar atributiunile directorului general? sau acest lucru trebuie sa fie prevazut in ROI?
Parerea mea este ca Directorul general adjunct este cel care il inlocuieste pe directorul general ..
in conditiile in care institutia nu are prevazut in statul de functii post de director adjunct, trebuie desemnata prin decizia conducatorului o persoana, compatibila pt al inlocui. fisa postului persoanei desemnate trebuie completata cu atributiile date pentru inlocuirea directorului
In Regulamentul de Organizare si Functionare al institutiei trebuie sa fie prevazuta o astfel de situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuire functionar de conducere - concediu de odihna blackjack blackjack Buna ziua, Se poate ca un functionar public de conducere sa fie inlocuit de un functionar de executie pe perioada concediului legal de odihna a celui ... (vezi toată discuția)
Desemnare presedinte comitet de sanatate si securitate in munca coriana coriana Poate fi desemnat ca presesinte al comitetului de Sanatate si Securitate in Munca orice persoana dintr-o institutie publica sau doar persoana mandadata de ... (vezi toată discuția)
Fisa de post pentru inlocuitor corina_ionita corina_ionita Eu am functia X.. insa plecand o colega am preluat atributiile functiei Y;in CCM scrie clar ca pentru a inlocui pe cineva in alta functie trebuie sa am fisa de ... (vezi toată discuția)