avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas pentru casnica
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas pentru casnica

Buna ziua,

mama mea este nascuta in 1956 si a fost casnica toata viata. Pana in 2012 a fost in intretinerea tatalui meu care era pensionar. In 2012 tata a murit, mama a primit 6 luni pensie de urmas, apoi gata. Din ce am citit in lege, are drept la pensie doar dupa ce indeplineste varsta standard de pensionare, dar ce inseamna asta, care este varsta de pensionare pentru mama mea, in acest caz!? La ce varsta va putea cere pensia de urmas!?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mariana bistriceanu , utilizator 14:30, 12 Decembrie 2018
in ce luna este nascuta mama?
La vasrta standard de pensonare pentru femei va primi jumatate din pensia tatalui dumneavoastra
februarie 1956
Cati ani,a fost durat casatoria ?
Nu cumva,mai putin de 10 ani ?
mama este nascuta in februarie 1956
casatoria parintilor mei a durat 38 de ani
mama nu are invaliditate de niciun grad
tata nu a murit in conditii speciale, nu a fost cadru militar

deci mama ar trebui sa ia pensie de urmas, jumatate din pensia tatalui, cand o sa implineasca varsta de pensionare. Eu nu stiu ce inseamna aceasta varsta de pensionare pentru mama mea, in acest caz. Cati ani trebuie sa impleneasca mama mea ca sa poata depune cerere pentru pensia de urmas!?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2013
anitzaa, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas milan12 milan12 Tatal meu a decedat in 2011 din cauza tuberculozei,era pensionat pe caz de boala din anul 2008,mama are 53 de ani, au fost casatoriti 32 de ani.intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor p_cris02 p_cris02 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns : tatal meu a iesit la pensie de drept din minerit: acum ca a decedat .mama mea care are 55 de ani poate ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas adina1997 adina1997 sunt functionar public.la data de 8.12.2015 a decedat sotul meu care era pensionar.Am dreptul la pensie de urmas? (vezi toată discuția)