avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Informatie - modalitate de dobandire a unui teren care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Informatie - modalitate de dobandire a unui teren care sa nu poata fi contestata de mostenitori

ce trebuie sa fac si ce costuri sunt pentru ca tatal meu sa imi dea un teren intravilan dar care apoi sa nu mi se poata lua sau imparti(am o sora)pentru ca intentionez sa-mi consruiesc o casa.mentionez ca am locuit acolo cu bunica mea si la primarie figurez ca si locatar,(daca acesta este cuvantul potrivit).exista o casa batraneasca iar terenul are cam 1,5 ha.va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 09:20, 22 Mai 2013
Cel mai sigur act este contractul de vanzare - cumparare .
Pentru aceasta operatiune , trebuie sa mergeti la un notar public , care vă va comunica de ce acte aveti nevoie , precum şi costul aferent.
va multumesc!
Daca nu dati pret cel mai bine este sa incheiati contract de intretinere.
nu,nu o sa cumparam propriu zis,doar ca am nevoie de o garantie ca sa-i spun asa,nu se stie niciodata...dupa ce tata nu va mai fi...
faceti contract de intretinere.

Alte discuții în legătură

Casa de la tara a fost lasata de tata cu act de intretinere MihaiBen MihaiBen Buna ziua, suntem 4 frati, (2 fete,2 baieti) fiecare la casa lui.Casa parinteasca de la tara a fost lasata de tata cu act de intretinere la o sora, care ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui teren cu plata in rate hmarius14 hmarius14 Va salut. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii referitoare la vanzarea unui teren cu plata in rate. Parintii mei au un teren intravilan pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren wolfyman wolfyman Buna ziua. Tata a mostenit un teren (cu o casa batraneasca) de la mama lui iar mama lui il mostenise de la mama ei. Actul de mostenire vechi al bunicii spune ... (vezi toată discuția)