avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Exemplu de calcul pentru zilele de concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Exemplu de calcul pentru zilele de concediu neefectuate anul trecut si cele din anul curent

Buna ziua! In urma unei restructurari de posturi mi sa dispus incetarea contractului individual de munca la data de 22 apr 2013. Va rog sa ma ajutati in doua situatii:
cati bani trebuie sa iau din plata zilelor de concediu? (nu am beneficiat de nicio zi de concediu anul acesta, plus ca am 15 zile de concediu ramase de anul trecut - acestea le-am pierdut cumva-?) Salariul net a fost 800 ron/luna.
Pe scurt:
-pe cate zile de concediu ale acestui an trebuie sa fiu platit si ce suma ar totaliza?
-pe cele 15 zile de anul trecut cati bani ar trebui sa iau?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 9 Iunie 2013
Care este numarul de zile de CO negociat prin c.i.m?
art.150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
.....

Care este numarul de zile de CO prevazut in c.i.m.?
21 zile sunt prevazute in contractul meu
Pentru un calcul mai exact ar trebui sa ne spuneti si care a fost salariul brut in lunile ianuarie, februarie si martie 2013.

Pentru 2013 aveti dreptul la 6 zile lucratoare de CO.
salariul brut a fost 1086 ron. stima!

Alte discuții în legătură

Plata zile concediu neefectuate syka syka Buna seara! Pe data de 31 decembrie imi inceteaza CIM si as dori sa imi raspundeti la intrebarea : cati bani trebuie sa imi plateasca angajatorul pentru 13 ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna cristinasova cristinasova Buna ziua! Concediul de odihna se calculeaza in functie de salarul brut sau net? ex. daca am salar minim pe economie si trebuie sa iau banii pe concediu din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu odihna gh3gh1 gh3gh1 Un salariat are tot anul 2013 un salar de 800 lei. In anul 2014 are stabilit un salariu de 900 lei. Salariatul cere in februarie 2014, 10 zile de concediu de ... (vezi toată discuția)