avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata zile concediu neefectuate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata zile concediu neefectuate

Buna seara! Pe data de 31 decembrie imi inceteaza CIM si as dori sa imi raspundeti la intrebarea : cati bani trebuie sa imi plateasca angajatorul pentru 13 zile concediu neefectuate in acest an ? (salariul net este de 800 lei)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:45, 29 Decembrie 2013
De cate zile de concediu de odihna / an beneficiati conform contractului de munca?
Indemnizatia de CO = (total venituri 3 luni anterioare) / (total zile lucrate 3 luni anterioare) x nr.zile CO

In cazul dvs.:
Indemnizatia de CO = (800 x 3 luni) / (21 zile sep + 23 zile oct + 21 zile noi) x 13 zile = 2400 / 65 x 13 = 480 lei brut

Indemnizatia se cumuleaza cu venitul realizat pe luna decembrie 2013 si se retin toate contributiile aferente.

Codul muncii:
ART. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
Este vorba despre 800 lei net in mesajul initial.

In acest caz, salariul brut ar fi de 1086 lei.

In speta:
- total venituri realizate : 1086 lei x 3 luni = 3258 lei
- zile lucartoare : 65 zile (septembrie, octombrie si noiembrie 2013)

Suma compensatorie pentru CO neefectuat ar fi : 3258 lei : 65 x 13 = 652 lei brut , din care se vor retine contributiile pentru bugetul de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de odihna angelica82 angelica82 Buna seara, Sunt angajata la aceasta firma , din 04-07-2013. In luna decembrie incepand cu data de 23 pana in data de 31, am fost instiintata ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Exemplu de calcul pentru zilele de concediu neefectuate anul trecut si cele din anul curent Cris-T Cris-T Buna ziua! In urma unei restructurari de posturi mi sa dispus incetarea contractului individual de munca la data de 22 apr 2013. Va rog sa ma ajutati in doua ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical roxanafcs roxanafcs Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu calculul salariului pentru luna decembrie a anului 2014, cand am avut 9 zile lucratoare de concediu medical pentru risc ... (vezi toată discuția)