avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj in caz de restructurare a postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj in caz de restructurare a postului

In cazul in care postul meu se restructureaza eu pot primi somaj?...tinand cont ca la actualul loc de munca am stat 7 luni iar inainte am fost in concediu de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 22 Mai 2013
Art. 22 alin (1) din L 76/2002:
Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5, art. 6, art. 9 alin. (4) şi (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public şi a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.

Din Normă metodologică din 19/01/2011 de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 :

Art. 36. - (1) Perioada în care se beneficiază de indemnizaţie pentru creşterea copilului constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în sistemul public de pensii, precum şi în sistemul asigurărilor sociale de şomaj.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
bagins a scris:

......tinand cont ca la actualul loc de munca am stat 7 luni iar inainte am fost in concediu de crestere copil?


1. Perioada de CCC este perioada asimilata stagiului de cotizare la somaj.

2. Dvs trebuie sa cumulati minim 12 luni de zile de stagiu de cotizare in ultimele 24 de luni , calculate de la data incetarii c.i.m.

3. Care este data incetarii c.i.m. ?
deocamdata e asa in stand-by...dar vroia sa stiu daca ma pot baza pe asta sau nu in cazul in care se va intampla totusi....multumesc
Daca va concediaza pentru desfiintarea postului, atunci puteti beneficia de somaj cu conditia sa indepliniti si celelalte conditii prevazute de lege pentru acordarea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa 7 luni de contributie, dar dupa cfp special Cezara_Voina Cezara_Voina Buna ziua! as vrea sa aflu si eu daca as putea beneficia de somaj in conditiile in care am stat cateva luni in concediu fara plata dupa CIC de 11 luni , iar ... (vezi toată discuția)
Ccc este considerat stagiu de cotizare pentru somaj? raulitoooo raulitoooo Din august 2010 pana in martie 2012 am avut o Intreprindere Indiviuala,iar din decembrie 2011 m-am angajat si la o firma,apoi am nascut si am intrat in CCC ... (vezi toată discuția)
Somaj la 4ore! atancoc atancoc Beneficiez de somaj daca am lucrat 5ani la aceeasi societate ,cu norma de 4ore?Daca \\"da\\",atunci,pe ce perioada? (vezi toată discuția)