avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegarea si acordul salariatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegarea si acordul salariatului

Buna ziua !
Este nevoie de acordul salariatului si la delegare sau numai la detasare ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 22 Mai 2013
1. Delegarea se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului.
Asadar, numai la prelungirea duratei delegarii este nevoie de acordul salariatului . Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.

2. În mod excepţional, perioada detaşării poate fi prelungită pentru motive obiective ce impun prezenţa salariatului la angajatorul la care s-a dispus detaşarea, cu acordul ambelor părţi, din 6 în 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare loc de munca după întoarcerea din ccc Mihaibaa Mihaibaa Bună ziua .Doresc sa stiu daca angajatorul ma poate muta la alt sediu al firmei pe perioada nedeterminata la întoarcerea din concediu de creștere al ... (vezi toată discuția)
Decont de transport georgesman georgesman Buna ziua ! In cazul unei deplasari de serviciu sau detasare ? beneficiez de decont transport? Din localitatea Popesti Leordeni in localitatea Otopeni (vezi toată discuția)
Transfer de la locul de munca in cadrul perioadei determinate Kent8d Kent8d Buna seara. In cazul in care un angajat are un contract de munca pe o perioada determinata, se poate ca acesta sa fie transferat la o alta unitate dintr-un ... (vezi toată discuția)