avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita tert poprit - sume cesionate!
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita tert poprit - sume cesionate!

Buna seara.
Am urmatoarea speta: un client a inceput procedura de executare silita impotriva unei farmacii si a facut tert poprit Casa de Asigurari de la care farmacia are de primit bani. Reprezentantii CAS au comunicat exec jud. faptul ca nu pot deconta sumele datorate debitorului, catre executor, deoarece aceste sume au fost cesionate de catre debitor catre diversi furnizori de marfa, contractele fiind inregistrate la CAS. Mentionez ca in situatia in care farmacia are popriri de la bugetul statului, CAS deconteaza intai aceste popriri si ulterior vireaza diferenta de bani furnizorului cesionar.
Mentionez ca aceste contracte de cesiune de creanta perfectate de debitor cu furnizorii, sunt incheiate sub conditie, dreptul cesionarului nascandu-se numai la data si numai sub conditia incasarii. Deci debitorul ramane practic titularul creantei pana in momentul incasarii de catre cesionar a sumelor datorate.
1. Este obligata CAS sa achite mai intai poprirea instituita de BEJ si ulterior sumele din contractele de cesiune?
Ei sustin ca debitele se achita in ordinea vechimii, adica mai intai sumele cesionate si ulterior popririle instituite (in afara de cele bugetare care au prioritate), desi contractele de cesiune nu reprezinta titluri executorii!
Va multumesc!


Alte discuții în legătură

Cesiune creante discover discover Situatie : tert popritul unui debitor plateste in conturile indicate de executor o parte din bani ,repr valoarea fact scadente la acel moment si la cateva ... (vezi toată discuția)
Somatii de plata primite de la furnizorii de medicamente, in situatia acoperirii sumei totale datorate, cu contracte de cesiune incheiate cu casa asigurari sanatate , in favoarea furnizorilor. luciali luciali Buna ziua, Subiect: Somatii de plata primite de la furnizorii de medicamente, in situatia acoperirii sumei totale datorate, cu contracte de cesiune ... (vezi toată discuția)
Popriri succesive anna2000 anna2000 am primit doua popriri pentru sumele pe care le datorez unui furnizor. la momentul de fata soldul este zero, dar urmeaza sa emita o ultima factura, contractul ... (vezi toată discuția)