Buna ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati in aceasta problema.
Sunt intr-un conflict succesoral cu unchiul meu din partea mamei, fratele mamei mele naturala. Mama mea, cea mai mare ca varsta, a decedat acum doi ani. Ei au fost trei frati la numar si au mai ramas in viata, in prezent, sora mijlocie si fratele cel mai mic ca si varsta.
Este vorba de o disputa succesorala asupra mostenirii de pe urma tatalui lor natural, bunicului meu din partea mamei. De pe urma decesului acestuia, acum, aproximativ, 10 ani, au ramas spre mostenire mai multe terenuri intravilan si agricole precum si casa batraneasca cu gradina si curtea aferente.
In perioada respectiva, la cateva luni dupa decesul bunicului, s-a tinut o sedinta cu toti cei trei implicati direct si inclusiv si cu cei implicati indirect - copii celor trei, adica si eu - in care s-a stabilit fiecare ce pretentii are. Nu s-a semnat absolut niciun act in acest sens.
Desi parea ca s-a ajuns rapid la un acord, mama necerand altceva decat un minim reprezentand un teren intravilan pentru un loc de casa, nu foarte mare ca si parcela, ulterior timpul a demonstrat ca aceasta pretentie a mamei mele a creat nemultumiri ascunse din partea fratelui ei care, in mod evident, am descoperit, isi dorea de fapt absolut totul.
Cu toate ca la acea consfatuire de familie s-a ajuns la un acord verbal cu privire la cum sa se faca actele succesorale, unchiul meu a cautat permanent motive de amanare a intocmirii actelor notariale sub diferite pretexte. Asa cum am spus, din nefericire, mama mea a decedat si am preluat eu initiativa de a duce dorinta ei mai departe. Am luat foarte greu legatura cu unchiul meu, deoarece este permanent evaziv, si l-am intrebat care este motivul clar pentru care amana stabilirea legala a succesorilor prin notariat si mi-a raspuns, in stilu-i evaziv, ca nu sunt toate actele si conversatia s-a terminat, asta fiind tot ce-am putut sa aflu. In rest, nu-mi raspunde la telefon sau imi inchide telefonul cand m-aude sau nu-mi raspunde la email-uri.
Mentionez ca sora lor, mijlocie (matusa mea) si sora mea (fiica mamei mele de pe urma aceluiasi tata) si-au declarat dintotdeauna neimplicarea si lipsa oricaror pretentii succesorale in privinta mostenirii de pe urma tatalui lor, respectiv bunicului nostru.
Precizez ca toata masa succesorala, respectiv terenurile si casa bunicului, se afla unde acesta s-a nascut, domiciliat si decedat, in satul Insuratei, judetul Teleorman.
Problema mea este ca, din pacate, nu am absolut niciun act care sa dovedeasca masa succesorala si nici decesul bunicului meu.
Invatati-ma, va rog, care sunt toate actele necesare deschiderii succesiunii in judetul Teleorman prin judecatorie si cui trebuie sa ma adresez pentru a intra in posesia unor copii legale sau duplicate pentru a le depune la dosarul de judecata si in ce oras trebuie deschis procesul de judecata.
De asemenea, explicati-mi, va rog, care este raportul legal de impartire a averii pentru ambele situatii - eu si sora mea cat putem obtine comparativ cu matusa si unchiul meu si, a doua situatie, eu comparativ cu unchiul meu, daca sora si matusa mea vor sustine in continuare ca nu au nicio o pretentie la masa succesorala sau nu se vor prezenta la proces.
[editat cu motivarea ca nu se poate face mica publicitate]
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns:
claudiu07 , utilizator
22:02, 26 Mai 2013