avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Izolatia acoperisului si obligatiile locatarilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Izolatia acoperisului si obligatiile locatarilor

Nu va suparati, la repararea acoperisului blocului, participa toti locatarii egal sau sint si diferente la plata.Cei care au mai multi mp nu ar trebui sa dea mai mult?Stiti de o lege care spune ca cei de la ultimul etaj trebuie sa plateasca 2 parti de bani,cu o parte ma-i mult decat ceilalti?Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
torr10, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:02, 25 Mai 2013
Toti platesc conform legii.
Nimeni nu plateste mai mult ca urmare a faptului ca locuieste la ultimul etaj.
Terasa face parte din proprietatea comuna, asadar va fi o cheltuiala care se imparte pe cota-parte indiviza.
Inseamna ca se plateste de catre proprietari proportional cu suprafata apartamentului, fara exceptie. Prin asta se intelege ca cei de la ultimul etaj NU platesc altfel decat cei de la etajele inferioare.
Pentru conformitate exista HG 1588/2007 care spune la:
Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
Terasa este parte comuna iar participatia proprietarilor este conditionata de cota indiviza,respectiv cota individuala va fi similara in cazul apartamentelor cu suprafata similara indiferent de nivelul la care exista apartamentele
Daca cineva are un apartament cu suprafata mai mai mica , acesta v-a plati mai putin decat vecinul lui cu apartamentul mai spatios, in ceea ce priveste cheltuielile reparatiei terasei comune.
Buna ziua,am si eu o mare rugaminte la Dumneavoastra,stau la un bloc cu 4 etaje din pacate sunt probleme cu acoperisul,prin minune de curand sau apucat sa refaca acel acoperis numai ca am foarte multe punct de intrebare si va rog sa-mi da-ti un raspuns..Au decopertat tot pana la placa,dupa au pus 2 randuri de carton(cele care se lipesc si mai au o denumire ceva cu fuziune sau ceva de genul asta),astazi a plouat destul de bine.intrebarea mea ar fi urmatoarea: daca dupa ce au lipit acele2 randuri de cartoane ar mai fi normal ca in casa sa-mi apara din nou apa pe tavan? si daca e normal ca peste cele 2 randuri de carton sa fie pus zapada artificiala de 15 si dupa iar 2 randuri de carton.Ce ma sfatuiti?

Am descris mai sus intamplarile

Multumesc Frumos
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2013
ContSters291756, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce fac cu vecinul care mi-a decopertat jumatate de metru din acoperis fara stiinta mea? ct17cip ct17cip Locuiesc la ultimul etaj intr-un bloc cu 4 nivele. Asta vara (in luna august) vecinul pe care il am perete in perete si-a refacut acoperisul si si-a decopertat ... (vezi toată discuția)
Terasa blocului Elena_Oana Elena_Oana Buna ziua, Parintii mei au cumparat un apartament in Iasi la etajul 4 din 4 intr-un bloc ce nu este acoperit, pe parcursul anilor terasa blocului a fost ... (vezi toată discuția)
Izolarea acoperisului blocului laurentiuo laurentiuo sunt proprietarul unui apartament situat la etajul 2 intr-un bloc cu patru etaje. locatarii de la ultimul etaj au hotarat sa izoleze acoperisul blocului, fapt ... (vezi toată discuția)