avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cerere de reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cerere de reabilitare

buna ziua. am depus dosaru pentru cererea de reabilitare dar nu am cum sa dovedesc achitarea prejudiciului deoarece au trecut 10 ani de cand am achitat o parte a prejudiciului . dovada ca am un loc de munca o pot face dar ca am achitat prejudiciul nu am cum. credeti ca este posibila reabilitarea si cazierul sa poata ramane curat? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nick1964 , utilizator 23:18, 23 Mai 2013
Aveti 2 posibilitati: achitati acum, din nou prejudiciul sau va prevalati de:

ART. 137
Condiţiile reabilitării judecătoreşti
Cererea de reabilitare judecătorească se admite dacă cel condamnat întruneşte următoarele condiţii:
a) nu a suferit o nouă condamnare în intervalul prevăzut în art. 135;
b) îşi are asigurată existenţa prin muncă sau prin alte mijloace oneste, precum şi în cazul când are vârsta de a fi pensionat sau este incapabil de muncă;
c) a avut o bună conduită;
d) a achitat în întregime cheltuielile de judecată şi despăgubirile civile la plata cărora a fost obligat, afară de cazul când partea vătămată a renunţat la despăgubiri, sau când instanţa constată că cel condamnat şi-a îndeplinit în mod regulat obligaţiile privitoare la dispoziţiile civile din hotărârea de condamnare.
Când instanţa constată că nu este îndeplinită condiţia de la lit. d), dar aceasta nu se datoreşte relei-voinţe a condamnatului, poate dispune reabilitarea.
daca platesc prejudiciul acum cat timp trebuie sa treaca pentru a cere din nou reabilitarea?
Daca achitati prejudiciul acum, depuneti dovada platii la termenul de judecata fixat.
nick1964 a scris:

buna seara.am depus o cerere de reabilitare dar mi s-a cerut dovada platii prejudiciului.mentionez ca au trecut de atunci 10 ani iar eu nu am platit prejudiciul . este posibil ca reabilitarea sa se faca daca nu am platit prejudiciul?in afara de achitarea prejudiciului imi mai cere sa fac dovada unui loc de munca stabil iar acest lucru nu este posibil din cauza cazierului. ce pot face? va multumesc

Intervenţie moderator:

Vă rog să nu mai deschideţi alt topic privind acelaşi subiect, chiar dacă poartă un titlu diferit.Continuaţi aici să întrebaţi şi veţi primi răspunsuri.Mulţumesc.

daca platesc nu mai trebuie sa astept 2 ani ca sa cer reabilitarea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept penal, cazier "curat" George_m_45 George_m_45 in anul 2008 am terminat de executat o pedeapsa de 2 ani pentru o infractiune economica. dupa cat timp o sa am cazier curat, sau ce trebuie sa fac pentru ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar florinvtrifan florinvtrifan ma afecteaza cazierul la sc de soferi? am fost condamnat cu executare in \\"98 la 4 ani ,am fost eliberat conditionat pt buna purtare si nu am nici o ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea silvano_pirvulescu silvano_pirvulescu Buna ziua doresc sa imi da-ti si mie cateva informatii privind etapele reabilitari Am fost condamnat la 7 ani inchisoare prin sent.pen 25/15.1995 si ... (vezi toată discuția)