avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale DESEURILE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

DESEURILE

Buna ziua,

Am primit certificatul de valorificare de la REBU, cei cu care avem contract de ridicare a deseurilor din plastic, hartie, carton si menajere. Care este procedura de raportare a deseurilor conform legii, ca nu stiu cum se face.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 14:49, 6 Iunie 2013
Buna seara!
Daca este vorba de deseuri generate din propria activitate, faceti raportarea conform tabelelor din HG 856/ 2002. Daca aveti autorizatie de mediu, vedeti acolo ce termene de raportare aveti (lunar, semestrial, anual); daca nu aveti, tineti evidenta lunar si faceti raportarea anual, pana la 31 ianuarie pt anul anterior.
Aveti grija la faptul ca raportarea ar trebuii semnata de un responsabil de mediu (curs de calificare) sau de o societate careia i-ati externalizat serviciul....
Avem deseurile menajere, deseurile de hartie si plastic. Atat.......deci, cum facem????
Pai in HG 856/ 2002 aveti niste tabele: completati cate un set de tabele pentru fiecare tip de deseu pe care il generati din activitatea d-voastra. Aveti acolo si instructiuni pentru completarea lor, cu legenda simbolurilor. Tot in acest HG veti cauta si codurile corespunzatoare fiecarui deseu.
Nu uitati sa completati si formularele de transport deseuri nepericuloase (Anexa 3) pt. hartie si plastic. Pt. menajere nu trebuie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model lista deseuri - legea 211/2011, art. 7. mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, Ma ajutati si pe mine cu un model - lista deseurilor, nu stiu cum se face, la fel si un model de decizie pentru responsabilul care se ocupa de ... (vezi toată discuția)
Ghid indeplinirea obligatiilor legii 211/2011 subexl subexl Fiind desemnat ca persoana responsabila de managementul deseurilor, as putea gasii undeva un fel de ghid pentru implementarea reglementarilor legii 211? Ce am ... (vezi toată discuția)
Lamurire privind evidenta gestiunii deseurilor Daniela187 Daniela187 Buna ziua, Spuneti-mi va rog , daca transportatorul deseurilor nepericuloase trebuie sa tina evidenta gestiunii deseurilor transportate conform anexa 1 din ... (vezi toată discuția)