avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare la locul de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare la locul de munca?

Am revenit in campul muncii dupa ce am castigat procesul cu firma (care ma concediase disciplinar). Cum am si banuit au reaparut probleme vechi.... Bineinteles ca d-nul Director imi poarta pica. Doar urmeaza sa-mi plateasca salarii din perioada concedierii si nu numai. Doar 3 zile a durat linistea. Astazi (lucrez ca agent/sofer de interventie) , la un moment dat mi-am cerut permisiunea sefului de echipa (lucram 3 pe masina) sa ma duc la cel mai apropiat grup sanitar pentru necesitati fiziologice. A fost de acord dar s-a intamplat ca atunci a sunat telefonul pentru o interventie la un obiectiv din oras. Colegii nu m-au anuntat si au plecat fara mine la alarma. Iesind de la grupul sanitar si vazand ca masina nu mai este unde am lasat-o, l-am sunat pe seful de echipaj iar el mi-a spus sa astept in locul unde ma gaseam, ca de fapt a fost o alarma falsa. A aflat si d-nul Director despre incident si in cateva minute s-a prezentat pe ,,teren" sa-mi reproseze faptul ca n-am participat la interventie fara sa-l intereseze de fapt motivul. M-a pus sa dau nota explicativa, dar jenat de situatie am refuzat sa o dau pe loc spunandu-i ca o s-o aduc maine. Ceilalti doi colegi au dat si ei declaratii, dar nu stiu daca au spus adevarul sau nu. Am respectat totusi una dintre regulile specifice postului (din fisa postului) si anume sa nu parasesc postul fara aprobarea sefului ierarhic, adica a sefului de echipa. I-am spus d-ului Director ca am respectat regulile specifice postului dar nu m-a ascultat si mi-a zis ca maine nu primeste nici o nota explicativa.
Mentionez ca de cand m-am reintegrat in munca mi s-a spus ca desi sunt agent de securitate/sofer de interventie am sa stau doar pe bancheta din spate, neavand voie sa conduc, sa raspund la telefonul prin care suntem anuntati ca exista o alarma pe undeva si vad ca mi se interzice sa citesc si procesele verbale ale interventiilor de pe teren. Spunandu-i d-ului director sa-mi dea in scris faptul ca nu am voie cele mentionate mai sus... a refuzat. Se pare ca nu am aceleasi drepturi ca si ceilalti colegi la locul de munca (aceleasi atributii)...
Ce este de facut?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 26 Iunie 2013
Sa va recuperati sumele castigate in instanta si sa va cautati un alt loc de munca. Pana la urma vor gasi un motiv legal sa va concedieze.
Multmesc. Ideea este sa rezist cat pot.... Dar totusi ce fac cu acea nota explicativa? Trebuia s-a dau pe loc? Oricum cred ca e prea tarziu sa mai intreb asta....
Nu cred ca e relevanta pentru caz. Daca nu o primesc maine puteti sa o puneti in plic si sa o transmiteti prin posta pe adresa firmei cu confirmare de primire.
Multumesc.
Nota explicativa nu are nicio relevanta juridica daca nu este data in cadrul unei proceduri de cercetare disciplinara, deoarece nu este îndeplinita conditia cercetarii prealabile în cazul în care angajatorul a procedat doar la luarea unei note explicative din partea salariatului, fara sa-i aduca la cunoştinta învinuirea şi fara sa-i acorde dreptul de formula aparari şi motivatii şi de a prezenta dovezi.

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara tavitatavita tavitatavita Este adevarat ca nu ma poate concedia pe motiv disciplinar decat daca s-au respectat niste etape? Ei au facut lucrul acesta si m au concediat pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Cercetarea disciplinara mircea.stoica mircea.stoica Persoana supusa cercetari a primit doar o convocare la biroul resurse umane in vederea cercetari disciplinare. In convocare era trecut doar motivul cercetari ... (vezi toată discuția)
Conflict munca carmenstan carmenstan am fost plecata in strainatate in timpul concediului de odihna ,nu am reusit sa-mi rezolv poblemele familiale si am sunat la serviciu , la intelegere cu seful ... (vezi toată discuția)