avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul incorect cote
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul incorect cote

Am costatat ca pentru calculul cotelor lunare de intretinere, la repartizarea cheltuielilor pe cota parte indiviza administratorul foloseste Suprafata totala a apartamentului in loc de Suprafata Utila.
De asemenea, si pentru repartizarea cotei de incalzire pentru partile comune, prestatorul care exploateaza repartitoarele de costuri utilizeaza tot Suprafata totala, bineinteles conform celor primite de la Asociatie.
Aceasta situatie, dupa stiinta mea, se perpetueaza de cel putin 10 ani.
Sumele pe care le-am platit in plus nu sunt foarte mari, 15-20 lei/an, dar mi se pare discriminatoriu ca celorlalti sa li se calculeze in functie de Suprafata Utila, iar mie nu.
Ce se poate face? Pot cere recalcularea pentru macar ultimii ani?
Va multumesc!
De ce sunteti dv. o exceptie fata de ceilalti locatari?
Asta m-am intrebat si eu, dar s-ar putea sa nu fiu singurul in aceasta situatie pentru ca n-am cum sa fac o verificare, blocul avand peste 150 apartamente.
Ceea ce am putut observa este ca la 2 apartamente identice cu al meu cu ST=47.09 mp si SU=44.03 mp se iau in calcul 44.03 mp, iar la mine, 47.09.
Daca ma veti intreba de ce nu discut cu administratorul, va pot raspunde ca acesta nu este cooperant si raspunde ca numai ceea ce face domnia sa este corect. In cateva cuvinte, el considera ca este seful si noi suntem subalternii.
Va multumesc pentru interventie si astept sfaturile Dumneavoastra.
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2013
elga50, moderator
Ceea ce am putut observa este ca la 2 apartamente identice cu al meu cu ST=47.09 mp si SU=44.03 mp se iau in calcul 44.03 mp, iar la mine, 47.09.

Chiar daca aveti aceasi suprafata cu alte apartamente este posibil sa apara diferente la factura de incalzire datorita amplasamentului apartamentului dv. fata de celelalte ap. .
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2013
elga50, moderator
Aveti cumva calorifere pe balcon? Ati inclus balconul in camera prin daramarea peretelui despartitor?

Daca nu, atunci mergeti la presedinte si reclamati-i aceasta prostie si rugati-l sa-i dea dispozitie administratorului sa indrepte eroarea.

In primul rand ca administratorul ar fi trebuit sa faca o standardizare a cotei-parti indivize (SU) de la apartamente identice, tocmai pentru a evita crearea de inechitati si de discutii i-nu-ti-le.
@BEN46,

Cand am afirmat ca cele 2 apartamente (date ca exemplu) sunt identice am tinut seama si de amplasamentul lor pe verticala cat si fata de punctele cardinale.
Oricum va multumesc pentru interventie.

@elga,

Nu am calorifere pe balcon si nu am facut nici un fel de modificari. Camerele sunt asa cum au fost proiectate. La fel si balconul.
Am sa urmez sfatul Dumneavoastra si am sa adresez o petitie Presedintelui prin care sa contest calculul privind repartizarea cotelor.
Va multumesc!

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2013
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza cornel1592 cornel1592 Care este formula matematică corectă pentru calculul cotei părţi indivize din proprietate. (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor simona simona  simona simona abuna ziua! locuiesc intr-un condominiu,si administratora cind aplica calculul la cheltuielile pe cota parte indiviza, imparte suma respectiva, la ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza petricia petricia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume, conform legislatiei in vigoare cota parte indiviza reprezinta raportul dintre suprafata utila+ ... (vezi toată discuția)